Szilveszterkor mindenki ünnepel, hiszen lezárunk egy évet, és elkezdünk egy újat. Úgy tartják, úgy fog telni az év, ahogyan az első napját töltjük, így érdemes azokkal az emberekkel szilveszterezni, akikkel az egész évet szívesen töltjük. Erre a legjobb megoldás egy házibuli szervezése, azonban számos tényezőre kell odafigyelni házigazdaként annak érdekében, hogy jól érezze magát a társaság, és legfőképp azért, hogy az év első napját ne mérgelődve, a lakás újjáépítésével kelljen kezdeni. Mert ugyebár, úgy telik az év többi napja is, ahogyan az első. Na de mi is ez a sok szempont, amire figyelni kell? Lássuk….

Vendégek

A vendéglista elkészítésekor fontos szempont a helyszín mérete. Csak annyi vendéget hívjunk, amennyien kényelmesen elférünk a lakásban. Számoljunk azzal is, hogy lesz olyan, aki plusz főt hoz magával. Szintén fontos szempont a szimpátia. Érdemes olyan személyekkel tölteni a szilvesztert, akiket valóban kedvelünk – és ők is kedvelik egymást, hiszen az a cél, hogy jól érezzük magunkat együtt. A konfliktusban lévő személyeket ne most akarjuk megbékíteni! Hívjunk meg mindenkit személyesen, és írjuk meg a buli részleteit is. A helyszín és az időpont mellett az is fontos, hogy mit hozzanak magukkal, milyen ruhába öltözzenek és mi lesz a program.

Lakás

Természetesen dolog, hogy otthonunk nincs mindig házibuli biztos üzemmódban, így a vendégek érkezése előtt fel kell készíteni! Pakoljunk el mindent, ami törékeny vagy drága, csavarjuk fel a szőnyegeket, és biztosítsunk helyet a büfének és tánc térnek egyaránt. Készíthetünk dekorációt is, ehhez lufikat, égősorokat és papír díszeket is használhatunk, azonban saját érdekünkben mellőzzük a konfettit!

Étel és ital

Az étel kihagyhatatlan kellék, amely az este nyugalmát biztosítja, feltéve, hogy alkohol fogyasztásra is sor kerül, márpedig miért ne kerülne?! Érdemes lehet mini szendvicseket, esetleg mini pizzát készíteni, különféle nasikat kihelyezni, éjfélre pedig virslit és lencsét is tálalhatunk. Italok közül ne csak az alkoholra fektessünk hangsúlyt, hanem a frissítőkre is, mint például ásványvíz, üdítő vagy limonádé. A legfontosabb pedig az éjféli pezsgő! Házigazdaként semmiképp ne felejtsük el beszerezni! Ezeket azonban ajánlott jól eldugni annak érdekében, hogy ne fogyjon el idő előtt. Mennyire kínos szituáció, ha nincs mivel koccintani az új évben, nem de?

Szórakozás

Minden esetben vegyük figyelembe a társaság összetételét, és azt is, hogy a meghívottak hogyan szeretnek bulizni, mire van szükségük. Társaság ide vagy oda, zenére mindig szükség van, így ne feledkezzünk meg a megfelelő hangosításról és a szükséges eszközökről sem. Az este során kérdezzük meg a vendégeinket, hogy milyen stílusú zenét szeretnének hallgatni, és alkalmazkodjunk a többség igényéhez. Engedjük nekik, hogy ők is kapcsoljanak dalokat, mutassák meg kedvenceiket egymásnak. Házigazdaként szerencsés, ha van néhány szórakoztató játék is a tarsolyodban arra az esetre, ha a buli laposodni kezdene.

Fotó készítés

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a polaroid fényképezőgépek, így ha tehetjük, szerezzünk be egyet! Garantáltan nagy sikere lesz a frissen nyomtatott fotóknak, főleg ha dekorációt is készítünk hozzá. Bajusz, nyakkendő, kalap, masni pezsgős pohár, pezsgős üveg, rúzsozott száj – ezt mind megvalósítható kartonpapírból. Az elkészült képeket eltehetik emlékbe, de maga az élmény lesz az igazán emlékezetes mindenki számára.

A legjobb házigazda cím

Ha már minden előkészületet megtettél, a vendégek megérkeztek és zajlik a buli, eljött az ideje annak, hogy a legjobb házigazda címet elnyerd. Figyelj rájuk! Mutasd be egymásnak az ismeretleneket, segíts nekik közös témát találni, beszélgess mindenkivel, kérdezd őket mire van szükségük, és próbálj a kedvükben járni. A legfontosabb azonban, hogy lássák, te is jól érzed magad!