Vannak emberek, akik rendszeresen hangoztatják azt, hogy egyszerűen nem szeretik megünnepelni saját születésnapjukat. Az ő esetükben szokott az előfordulni, hogy rokonai a barátaival összefogva szerveznek egy igazi, felejthetetlen meglepetés bulit. Sok ember állítja azt magáról, hogy ki nem állhatja a meglepetést, ám ahogy ezt a mondatot kimondják, általában rögtön elkezdenek reménykedni abban, hogy barátai mégis meglepik egy titokban megszervezett bulival.

Hogyan álljunk neki a szervezésnek?

Az esetek túlnyomó részében a születésnap alkalmával szokták ezt megszervezni. Ám nem ritka az sem, ha a fiú egy meglepi partin szeretné megkérni barátnője kezét, illetve szervezhetünk még évfordulóra, új munkahely megünneplésére, vagy akár előreléptetés miatt. A meglepetésbuli megszervezésében a legnagyobb dolog valóban az, hogy teljesen titokban tartsuk a dolgot, és úgy szervezzük meg, hogy az ünnepelt még csak ne is sejtse. A legjobb, ha a szervezés időpontja előtt olyan 3-4 héttel neki tudunk állni. Kapkodva, 1-2 nap alatt ugyanis lehetetlen egy ilyet leszervezni.

Nagyon fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy valóban olyan emberek legyenek meghívva a partira, akik közel állnak az ünnepelthez. A titokban tartás miatt ez a része kicsit nehézkes lehet, hiszen nem kérhetünk segítséget az illetőtől, ám a legközelebbi barátját, feleségét, barátnőjét biztosan ki tudjuk arról faggatni, hogy az ünnepelt kiknek örülne. Ezeket az embereket meghívás után kérjük meg a titoktartásra, hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy ez valóban egy meglepetés lesz, és hogy próbáljanak odafigyelni arra, hogy még véletlenül se szólják el magukat.

A lényeg, hogy az egész szervezés titokban maradjon

Ha egy nagyobb baráti társaság összejön a bulira, érdemes lehet felvetni azt az ötletet, hogy az egyéni, apró ajándékok helyett inkább dobják össze a pénzt, és rukkoljanak elő egy nagyobb meglepetéssel. A dekoráció is igen fontos, viszont ha nem muszáj, nem kell sok pénzt áldoznunk erre, hiszen egy kis kreativitással még mi magunk is ki tudjuk díszíteni a termet, néhány eszköz segítségével. A színes lufikat mi magunk filcekkel ki tudjuk dekorálni, papírból pedig tudunk készíteni különböző plafonról lelógó díszeket.

A szerpentin nem is kerül sokba, és rendkívül hasznos tud lenni. Ha a tortát és az ételeket mind saját magunk szeretnénk elkészíteni, akkor a buli előtt már jó 2-3 nappal korábban neki állhatunk megcsinálni azokat, melyek hosszabb ideig elállnak. Az is jó ötlet, ha megbeszéljük a vendégekkel azt, hogy mindenki hozzon magával pár üveg italt, ezzel is hozzá tud járulni a partihoz. Ahhoz hogy a meglepetésbuli tökéletes legyen, fontos hogy az adott napon távol tartsuk a buli helyszínétől az ünnepeltet. Vigye el az egyik barát moziba, hogy addig a többiek teljesen elő tudjanak készülni a partira. Ezután pedig már csak az egész társaságnak meg kell lapulni a lakásban, vagy a teremben, és síri csöndben várni, hogy megérkezzen a mit sem sejtő ünnepelt.