Lassan kezdetét veszi az igazi fesztiválszezon, ahol az emberek végre kiengedhetik a fáradt gőzt és kibulizhatják magukat. Legyünk azonban óvatosak, hiszen az ilyen, több napos bulizás hatalmas költekezésbe szokott torkollni még akkor is, ha csak 2-3 napra megyünk. Ahhoz, hogy több pénzünk megmaradjon a fesztivál végére, csupán pár dologra kell odafigyelnünk, és jó ha ezeket a takarékos tippeket a fesztiválozás alatt is megpróbáljuk észben tartani.

Útiköltség spórolás oda és vissza

Már az odafele út sem kis összeg, főleg akkor, ha az ország egyik feléből a másikba kell utaznunk. Arra, hogy az utazási költségekből le tudjuk faragni, jó ötlet lehet a telekocsis megoldás, melyet manapság egyre többen igénybe vesznek Magyarországon is. Egy fesztivál gócpontja viszont egyértelműen a jó társaság, és mivel egy több napon keresztül tartó bulizáson valószínűleg előre tudjuk, hogy kikkel fogunk majd összefutni, így érdemes lehet előre megbeszélni ezekkel az ismerősökkel és barátokkal azt, hogy a fesztiválra együtt utazzanak le autóval, így a benzinköltséget is össze tudja dobni a társaság. Ilyen esetben pedig természetesen a visszafelé vezető útra is feloszlik az útiköltség.

Amit csak tudunk, vigyünk magunkkal a fesztiválra

Ha fesztiválozni megyünk, okos ötlet lehet előre megtervezni azt, hogy milyen dolgokat fogunk bevinni a fesztivál területére. A tűző napon valószínűleg szükségünk lesz napszemüvegre, naptejre, szalmakalapra, melyeket természetesen a fesztivál területén is meg tudjuk majd vásárolni, csak sokkal több pénzért. Ne feledkezzünk meg a tisztálkodószerekről, illetve készüljünk fel a szélsőséges időjárásra, így esőkabát mindenképpen legyen nálunk.

Érdemes lehet még szúnyogriasztó spray-t és sebtapaszt is eltenni a táskánkba. Mivel a fesztivál szervezői minden esetben biztosítják a nagy kánikulában a vízvétel lehetőségét, ám az aranyáron kapható ásványvizet nem mindenki szeretné megvásárolni a büfébe, okos ötlet lehet vinni magunkkal egy üres üveget, vagy egy kulacsot, melyet majd mindig újra tudunk tölteni. Ne feledjük, a nagy kánikulában a bulizás mellett ne felejtsünk el sok vizet is inni.

Vásároljunk fesztiváljegyet okosan

Van, aki egész évben egy fesztiválról álmodozik, de végül be kell látnia, nem sikerült összeszedni a jegy megvásárlására a pénzt. A legtöbb fesztiválon jóval olcsóbban vásárolhatók meg az úgynevezett „early bird” jegyek, így jó, ha már tavasszal résen vagyunk, hiszen így jóval olcsóbban meg tudjuk vásárolni az adott fesztivál jegyünket. A jegyvásárlás az utolsó napokban már jóval drágább, így az aki tudja, hogy az adott évben milyen bulikon szeretne majd részt venni, jó lehet időben beszerezni a jegyét.

Várjunk a vásárolgatással az utolsó napig

A pólók, a különböző emléktárgyak és a kitűzők vásárlása nagyon csábító lehet a fesztiválok alkalmával, ám ajánlatos ezeket inkább az utolsó napon beszerezni, ha marad rá elég pénz. Sajnos a fesztivál területén megvásárolható ruhák rendkívül drágák, így jó, ha megvárjuk az utolsó napokat, mikor az árusok a fesztivál végén kétségbeesetten próbálnak megszabadulni a rajtuk maradt portékáiktól, így áron alul megvásárolhatjuk majd ezeket.