A tanévet hétről hétre, sorban zárják az iskolákban a tanévzárók és a ballagások az elmúlt időszakban. A húzós vizsgázások után végre a fiatalok is fellélegezhetnek, és kifújhatják a fáradt gőzt. Nem meglepő természetesen, hogy már ilyenkor elkezdik tervezni a nyaralásokat, vagy éppen azt, hogy milyen bulikba, milyen fesztiválokra szeretnének eljutni idén nyáron.

Bár egyelőre az időjárás eléggé változó, de azért egyáltalán nem sietjük el a dolgot, ha már most elkezdjük szervezni a nyaralásunkat. Vakációzni persze mindenki máshogy szeret. A fiatalabbak már a legtöbbször nem is a szüleikkel, inkább a barátaikkal mennek el, és a szünidő számukra egyértelműen a felhőtlen szórakozást, és a hatalmas bulizást jelenti. Van azonban az a réteg, ahol már a pihenésé és a kikapcsolódásé a fő szerep.

A kisgyermekes családok például a legtöbb esetben már direkt úgy keresnek maguknak nyaralót, hogy a város nyugodtabb, csendesebb felében legyen. Szerencsére Magyarországon rengeteg hely van, ahol az ember egyaránt tud pihenni és strandolni, illetve bulizni és szórakozni, így biztosan meg tudják találni magunknak a legtökéletesebb placcot.

A sokszínű Siófok, ami mágnesként vonzza az embereket

Sokak szerint Siófok a bulizás és a nyüzsgés városa. Természetesen ez valamilyen szinten igaz, hiszen rengeteg külföldi turista évről évre visszatérő vendége a városnak. Siófok sokszínűsége mágnesként vonzza magához az embereket. A hiedelmekkel ellentétben azonban szerencsére nem csak fiatalok és bulizni vágyók tudják itt jól érezni magukat. A strandolás szerelmeseit a 17 km hosszú siófoki nagy strand várja, míg a város szélén lévő üdülőkben teljes csendben és nyugalomban tudnak pihenni esténként. Emellett a fiatalabb, szórakozni vágyó társaságokat garantáltan be fogja szippantani a siófoki éjszaka, főleg a Szabadtéri nagy színpad, ahol a tavalyi szezonban összesen 18 előadó is fellépett.

Balatonfüred, ahol a strandolás mellett az ember ki is kapcsolhat

Aki ellátogat Balatonfüredre, valószínűleg a Balaton hűsítő habjaiban szeretne megmártózni. Akik a városba kimondottan a strandolás miatt érkeznek, nem kell csalódniuk. A Balaton partján több vízparti hely is várja őket, többek között itt található meg a Balatonpart legnagyobbnak mondott szórakoztató központja, a Kisfaludy strand is. Balatonfüreden azok az emberek is rendkívül jól tudják érezni magukat, akik az idén a nyaralást aktívan szeretnék eltölteni. A strand ugyanis különböző sportpályákkal van felszerelve, a főszezonban pedig neves művészekkel és hatalmas sportversenyekkel várják az ide látogatókat.

Balatonfüred területén emellett a városnézőknek is akad látnivaló és program bőven, hiszen több műemlék, múzeum és templom is található itt. Ha pedig valami felejthetetlen élményre vágyunk idén nyáron, akkor bátran próbáljuk ki a hőlégballonos sétarepülést, mely során 1000-1500 méter magasságból beláthatjuk az egész magyar tengert, a Hévízi-tavat, a Balaton-felvidék hegyeit, a Zala lankáit, illetve a Kis-Balaton mocsárvidékeit egyaránt.