Vannak, akik számára az ünnepek nem a boldog családi együttlétről, hanem sokkal inkább az egyedüllétről szólnak. Néhány egyszerű trükkel viszont könnyedén átlendülhetünk azon, hogy egyedül töltjük a szilvesztert, s ezeket figyelembe véve könnyedén libbenhetünk át az újévbe. 

Értékeld az elmúlt évet

Azt mondják, a puding próbája az evés, a célok pedig precíz tervezéssel kivitelezhetők leginkább. Ahhoz, hogy hátrahagyd a múltat, és olyan jövőt teremts magadnak, amilyenre vágysz, érdemes először kiértékelned az elmúlt év eredményeit. Az ilyesfajta, tudatos tervezés segítségével könnyebben viszed véghez céljaidat, nem utolsó sorban pedig rendszert állítasz fel az életedben, amelyet a tested és lelked is meghálál majd. Ha egyedül nem boldogulnál, érdemes letölteni a Year Compass nevű, ingyenes füzetet, amely elgondolkodtató kérdéseivel és gyakorlataival segít lezárni az előző évet szilveszter éjszakáján.

Kényeztesd magad

Ha megpihennél a nagy tervek dédelgetése közepette, ne felejtsd el kényeztetni magad! Vegyél egy forró kádfürdőt, kapcsold be a Netflixet, vagy vesd bele magad egy könyvbe, a lényeg, hogy engedj meg magadnak mindenféle olyan luxust, amelyre máskor nem jutna időd, energiád. Persze, minden sokkal mesésebb, ha a habfürdő mellett néhány korty pezsgőbuborék is megörvendeztet az óév utolsó perceiben, de egy pohár tea is csodákra képes!

Gyakran elmarad saját magunk kényeztetésére, szakíts hát erre időt szilveszter éjszakáján!

Tartsd magad távol a közösségi médiától 

Talán a legfontosabb pont egy egyedül töltött, szilveszteri estén, hogy tartsd magad távol a közösségi médiától, s annak virtuális zajától. Semmi szükség arra, hogy összehasonlítgatásba kezdj a saját és mások élete között, nem beszélve arról, hogy ki tudja, a közösségimédia-oldalakra feltöltött képek tulajdonosai hogyan érzik magukat valójában a bőrükben. 

További tippekért keresd fel a Colore.hu oldalát!