Ha már az Egyesült Arab Emírségekbe utazol, akkor a legjobb úticél Dubaj! Ez az elképesztően modern és fejlődő város rengeteg strandolási lehetőséget rejt! Megmutatjuk a legjobb szabadstrandokat, ahol te is szívesen megmártózol majd a kellemesen meleg Perzsa-öbölben.

Bármikor is utazol Dubajba, a Perzsa-öbölben mindig kellemes meleg fogad. Októberből februárban a napi hőmérséklet általában 25-29 fok között van, a tenger is 20-22 fokos. A nyári időszakban a tenger akár 30 fokos is lehet, viszont ilyenkor a levegő hőmérséklete megközelíti a 45 fokot is, így a téli időszakot ajánlják a strandolásra főként. Dubaj természetes partvonala jelenleg 72 kilométer, ám ez állandóan bővül a mesterségesen létrehozott szigetek és partjaik által.

Sunset Beach

A legtöbb Dubajról küldött képeslapon helyet kap a Burzs-Al-Arab, ami a város egyik jelképe is a Burzs-Kalifa (a világ legmagasabb épülete) mellett. A Sunset Beach az egyik legszebb fotóhelyszín, így az egyik leglátogatottabb strand a turisták által, hiszen a vitorla alakú Burzs-Al-Arab tökéletes háttér egy strandolós fotó elkészítésére. A Sunset Beach viszont a látogattsága miatt mindig zsúfolt, és sajnos nem a legtisztább, így itt inkább csak fotózd le magad, majd irány egy távolabbi strand.

JBR azaz a Jumeriah Beach Residence

Dubaj egyik leghíresebb partszakasza, ahonnan csodás kilátás nyílik a folyamatosan épülő dubaji felhőkarcolókra. Érdemes a strandot naplementében felkeresni, mert ahogy bukik le a nap az épületek között a hosszú partszakaszon a vízben sétálva lélegzetelállító élményben lehet részünk. A Marina Beachként is ismert JBR a város egyik legnépszerűbb partja, így itt biztos, hogy számíthatsz sok-sok fürdőző emberre. A part melletti hotelek szinte bármelyikénél néhány dirhamért (Dubaj fizetőeszköze) cserébe te is bérelhetsz napágyat és törölközőt, és használhatod a mosdót is. A partszakaszon a hotelek teraszain bátran megvacsorázhatsz, megebédelhetsz, de sok vendéglátóhelyiség található a part melletti sétányokon. A helyiek sokszor táboroznak le itt szőnyegekkel, és piknik kosarakkal, hogy standolás közben eszegessenek.

Kite Beach

Ha szereted a vízi sportokat, akkor itt a helyed! Érdemes akkor is ellátogatni a Kite Beach-re, ha nem tudsz kitesurfölni, hiszen itt megtaníthatnak az oktatók, vagy csak a parton napozva nézheted, ahogy a profik bűvölik a szeleket. A tengerparton ugyanis állandóan megfelelő a szélirány, így mindig találni kitesurfölőket. A sportoló helyikre és persze a turistákra itt is gondoltak, így a partszakaszon szinte minden konyha étterméből választhatsz egy neked való fogást, ha megéheztél a napozásban.

La Mer

A rögtön két strandot is takaró La Meren választhatsz, hogy az északi, vagy a déli strandon napozol, de a tenger és a látvány mindkettőnél kiváló. Ez Dubaj legújabb strandja, így rengeteg étterem és kávézó található a beach közvetlen közelében. A színész tusoló és átöltöző kabinjairól elhíresült parton kipróbálhatod a vizisít, a kitesurföt, és a flyboardot is. Ha gyerekkel érkeznél akkor egy igazi trambulinpark is vár, ahol a víz közelében ugrálhattok nagyokat.

Black Palace Beach

Ez a strandot nem tudod olyan egyszerűen megközelíteni, mint az előzőeket, de ez a rejtélyesség megér minden bóklászást. A strandra érdemes autóval érkezni (vagy taxival), és útbaigazítást kérni a helyiektől. Ők elárulják, hogy melyik ösvényen kell haladni, hogy rálelj Dubaj legeldugottabb és ezáltal a legbékésebb strandjára, ahonnan csodás látképet kapsz a Burzs-Al-Arabra. A stradon nincsenek éttermek, mosdó, átöltözési lehetőség, így érkezz fürdőruhában és felszerelkezve! Utána pedig már csak az a dolgod, hogy élvezd a nyugalmat és a háborítatlan napozást.

Dubai látnivalók témában pedig itt olvashatsz, egyéb Dubai információkat pedig itt.