Elmennél a Gyűrűk Ura vagy Trónok harca jeleneteiben lévő zöld természeti helyre? Ez esetben ne hagyd ki Írországot, a Wicklow-hegységet és Glendaloughot se.

Ha Glendaloughban jársz, akkor a Wicklow-hegységet sem kerülheted el, ahol több filmjelenetet is forgattak már, mint például a „P.S. I love you” egyes részeit is. De persze említhetnénk a Gyűrűk Urát, vagy a Trónok harcát, hiszen az ír sziget tényleg rengeteg csodát rejt magában, amire a szemfüles filmipar is felfigyelt. Ez nem csupán a véletlen, hiszen gyönyörű ez a hegység, a szűk kis utak, a különleges vidéki életmód és a varázslatos hangulat. Glendaloughot az ikonikus kolostor teszi híressé leginkább, ám nem szabad kihagyni azt a túrát sem, amely az Alsó-, és a Felső-tóhoz vezet. Mindkettő tó csodaszép, amelyeket a hegység vesz körbe. Amennyiben kedveled a csodaszép természeti jelenségeket, az erdőket és a zöld színvilágot, ez a hely garantáltan neked való.

Glendalough körülbelül egy órás autóútra található Dublin városától, amelynek egyik legfőbb nevezetessége az egész Írországban híresnek számító hangulatos kolostor. Ezt a kolostort Szt. Kevin alapította a 6. században, aki a világi életnek hátat fordítva egy környéki barlangba vonult. Így tehát kolostort alapított a völgyben, ahol betegeket ápoltak, valamint egyfajta tudomány központként is működött. Egy kis séta után egy temetőkertbe jutunk, ahol megtekinthetjük a régies fejfákat és kőkereszteket. Ezek az alkotások az ír kereszténység szimbólumává váltak. Ebben a templomkertben található egy több mint 30 méter magas torony, amely régen őrtoronyként és védelmi bázisként szolgált az ellenség ellen. Nagyon érdekes látványt nyújt az összkép, amelyet még inkább különlegessé tesz a gyönyörű, zöld természet.

Ezen a helyen nagyon sokat sétálhatunk, ugyanis elképesztően friss a levegő, csodaszép a természet, és általában a hőmérséklet is optimális. Ha végeztünk a kisebb túrával, akkor a faluban találhatunk egy régi pubot, amit szintén nagy kár lenne kihagyni. A kis kocsma felett szállások is vannak, így akár itt is lehet aludni egy, vagy akár több éjszakát. Falusias életérzésben lehet itt részünk, amelynek szerves része ez az ikonikus kis pub.

Amennyiben szilveszteri helyszínt keresel, Glendalough is az extra tervek közé tehető, főleg, ha egy nagyobb csapattal, vagy széles baráti körrel képzeled el az újév megünneplését. A szállást időben érdemes lefoglalni, viszont innentől kezdve szinte bármit meg lehet szervezni legyen szó bulizásról, ünneplésről, túrázásról, vagy akár egy nagyvárosi programról.