Nem jártál még Isztambulban, vagy talán egy különleges szilveszteri programra vágysz? Ebben a hatalmas városban akár két kontinensen is ünnepelhetsz!

Amennyiben érdekesnek találod Törökországot és a török kultúrát, Isztambulba mindenképpen érdemes legalább egyszer elutazni. Gyönyörű város, amely rengeteg történelmi és kulturális érdekességet nyújt az érdeklődő turisták számára. Ezeken kívül pedig számos egyéb program és látványosság elérhető, így tehát talán hónapok, vagy évek sem lennének elegendők ahhoz, hogy mindent – nem csak a népszerű turista látványosságokat – körbe lehessen járni.

Egy isztambuli szilveszter kitűnő program lehet, főleg, hogy számos különböző lehetőség tárulkozik elénk. Egyrészt egy remek úticél, ahol nem csak a török kultúrával de a muszlim vallás sajátosságaival is találkozhatunk, valamint betekintést nyerhetünk a helyi emberek életstílusába. Másrészt pedig gigantikus tűzijátékokat láthatunk, főként ami az Aranyszarv-öblöt és környékét illeti. Ilyenkor minden fényben és tűzijátékban pompázik, és az egész város ünnepi hangulatban vibrál. Remek kinti programokat lehet találni, nem beszélve persze a szórakozóhelyekről és a különböző hajótúrákról.

A városnézésen kívül lehetőség nyílik komppal eljutni az egyik kontinensről a másikra – mindezt vonaljegy áron akár -, de persze egy hosszabb sétahajókázásra is igény szerint. A csodaszép Boszporusz mesés élményekkel gazdagíthatja a kirándulókat, ez tehát pont tökéletes ahhoz, hogy boldogan és feltöltődve indítsuk az új évet.

Amennyiben kedveled a kortárs irodalmat, és netán olvastad már Orhan Pamuk – korunk egyik legkiemelkedőbb szerzőjének – könyveit, érdemes elmenni a „Museum of Innocence” nevezetű múzeumba, ahol nem csak az alkotásait ismerhetjük meg jobban, hanem az egész várost is. Szuper múzeum, ami szintén egy kiváló program lehet az év lezárásaként.

De ha már itt jársz, ne hagyd ki a helyi ínyencségeket sem, amelyeket akár a város legjobb bazárjaiban is kipróbálhatsz. Az isztambuli szállásokkal kapcsolatban pedig itt nézelődhetsz.