Utazást tervezel a szilveszteri hosszú hétvégére? Íme 5 európai nagyváros, ahol minden évben a legjobb programokkal rukkolnak elő.

Egyáltalán nem mindegy, hogyan ünnepeljük az év utolsó napját, majd pedig hogy miként töltjük az újév kezdetét. Fontos szempont, hogy jól érezzük magunkat egy jó társaságban, amit egy európai utazás még inkább különlegessé varázsolhat.

  1. Róma

Róma az egyik legromantikusabb helyszín szilveszterkor is, amit még inkább különlegessé tesz az ünnepi hangulat. Csodás helyszínek, koncertek, élmények és tűzijátékok várják a bulizni vágyókat. Ezt a kiruccanást mindenképpen érdemes kiegészíteni egy nagy városnézéssel, hiszen Európa egyik legszebb városáról beszélünk.

  1. London

London kifejezetten különleges és gyönyörű helyszín szilveszterkor, a fényeknek, a dekorációknak és a tűzijátékoknak köszönhetően. Nem véletlen, hogy ilyenkor rengetegen utaznak Anglia fővárosába, de talán még jobb program, ha összekötjük a szilveszteri ünneplést pár nappal, hogy szétnézhessünk a csodás London városában.

  1. Berlin

Berlinben gigantikus bulit tartanak a brandenburgi kapunál, ahonnan a tűzijáték is központi helyen élvezhető. Általában körülbelül egymillióan látogatnak Berlinbe szilveszterkor, a hangulat kétségkívül őrületes.

  1. Párizs

Párizsban szuper szilveszteri program lehet egy hajókázás, hiszen a hajóról csodálatos látvány tárul elénk mind a hidak, az épületek és az ünnepi dekoráció tekintetében. Finom ételekkel és italokkal máris különleges új esztendőben lehet részesünk ezen a helyen.

  1. Edinburgh

Amennyiben extra különleges szilvesztert szeretnél, irány Edinburgh! A skót főváros hatalmas pompával készül erre az ünnepre, amely már december 30-án elkezdődik az óvárosban történő fáklyás felvonulással. Másnap délután pedig egy igazi tradicionális szilveszteri program veszi kezdetét, a „Family Ceilidh”, amikor a családokat várják a Skót Nemzeti Múzeumba. Koncertek, utcabál, és számos tűzijáték show várja a szórakozni vágyókat. Ha inkább egy csendesebb programra szavaznál, a gyertyafényes koncert a St. Giles-katedrálisban remek döntés.