Érdekel Írország? Cobh az egyik legkülönlegesebb helyszín, amely még szilveszterkor is kitűnő választás lehet.

Cork Írország déli részén fekvő, második legnagyobb ír város, amely könnyen megközelíthető Dublinból, de már Budapest-Cork közvetlen repülőjáratok is elérhetők. Szuper kiindulópont a térség felfedezéséhez, így ha erre jársz, semmiképpen se hagyd ki a Cobh elnevezésű települést. Cobh a Titanicról elhíresült település, ugyanis itt volt a nagy hajó utolsó állomása a végzetes tragédia előtt. 1912-ben a Belfastban épített hajóhoz itt 123 ír csatlakozott a fedélzeten tartózkodókhoz, majd így 2207 fővel indult első és sajnos utolsó útjára az elsüllyeszthetetlennek vélt Titanic. Az ehhez kapcsolódó emlékeket, táblákat, szobrokat természetesen érdemes végig járni, valamint a domboldalról megnézni a vasútállomást, amely egy nagy gőzhajó formáját idézi. Továbbá itt található a Titanic múzeum, és a Titanic pub, ahol az ünnepek alkalmával korhű ruhába öltözött teázó hölgyek adják vissza az 1910-es évek atmoszféráját.

 

Nem csoda, hogy Victoria királynő kedvenc helyei közé tartozott ez a kis település, hiszen a gyönyörű katedrális, az aprócska és színes házak, a kis utcák teljes mértékben különleges hangulatúvá varázsolják. Ha már itt tartunk, a kikötője ma is fogadja a hatalmas méretű hajókat, így mindenképpen érdemes sétálni arra egyet. A part menti parkból is lehet bámészkodni, már ami a kikötőben zajló hangos zsibongást illeti. Ha itt végeztünk, érdemes beülni a Titanic pubba, vagy a település legrégebbi kocsmájába, hiszen elképesztően hangulatosak, és talán egy kicsit visszavezethetnek bennünket a közelmúltba. Innen körülbelül 5 perc sétára található a St. Colman’s katedrális, amit semmiképp se hagyjunk ki. Azonban manapság a legnépszerűbb turista helyszín a színes házaknál található, ahol a parkból szuper fényképeket képszíthetünk a katedrálissal és a különleges házikókkal a háttérben. Hasonló jellegzetes kis házakat láthatunk a dimbes-dombos utcákon, amely tényleg meséssé teszi az ott töltött időt.

Többféle hotel és szállás foglalható, így akár több napot is eltölthetünk itt akár még szilveszterkor is. A kikapcsolódás és a pihenés teljes mértékben garantált, amelyet Cobh mesés környezete még inkább különlegessé tesz.