Mindig pár könnycseppet elmorzsolva cseréljük le nyári ruhatárunkat, hogy a meleg, téli darabok elfoglalhassák helyüket a ruhásszekrényünkben. Ősszel még talán szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, hiszen egy-egy nyári felsőt, szoknyát bátran csempészhetünk mindennapjainkba, de télen búcsút kell intenünk ezeknek a lenge daraboknak. A polcokat elfoglalják a szép, meleg kötött pulcsik, tökéletesen passzoló elegáns vagy sportos női nadrágok, és a puhábbnál puhább sálak, kesztyűk, sapkák. Mégis, minden egyes reggel lepörög előttünk az egész életünk, mire eldöntjük, hogy mit vegyünk fel. Ha tanácstalan vagy, tarts velünk, eláruljuk, hogyan érdemes télen öltözködni!

A titok a réteges öltözködésben rejlik

A mindennapos dilemmát többnyire az időjárásnak köszönhetjük, hiszen honnan is tudhatnánk, hogy esni fog-e az eső, esetleg a hó, szeles vagy napsütéses nap vár-e ránk. Akármi is történjen, a legcélszerűbb, ha rétegesen öltözködünk. Ha nadrágot viselsz, vegyél alá egy vastag harisnyát, de ne felejts el zoknit is felhúzni a lábaidra. Az elegáns blúzok, hosszú ujjú pólók, kötött pulcsik alatt mindig viselj atlétát, ami melegen tartja felsőtested. Abban az esetben, ha egy vékonyabb felsőt választasz, nem árt, ha egy kardigánt is magadra dobsz, amit zárt térben bármikor levehetsz a kabátoddal együtt.

Szoknya vagy nadrág?

Ugye milyen nehéz kérdés? Sokan úgy érzik, hogy nadrágban slamposabb, kevésbé elegáns a megjelenésük, így inkább télen is szoknyát viselnek a munkahelyükön. Persze, valahol megköveteli a dress code, hogy a hölgyek formális viseletet hordjanak, de vannak olyan irodák is, ahol megengedett a lazább öltözködés. Ebben az esetben egy elegáns női nadrág csodákra képes, csak tudni kell, hogy melyik fazont válasszuk, és mivel viseljük. Egy sötétkék vagy fekete, egyenes vagy bővebb szárú nadrág csinos blúzzal kombinálva amellett, hogy megfelelő a munkahelyre, stílusos és divatos is egyben. Ha a slim nadrágot részesítjük előnyben a bővebb fazonokkal szemben, akkor is számtalan variációban gondolkodhatunk. A szerencsésebbek kék farmerban is járhatnak dolgozni, főleg ha a felsőrészt a nadrágba tűrve viselik. Ilyenkor a nadrág övvel párosítva eleganciát és határozottságot sugall, nem mellesleg kiemeli az alakot is. Ha mégis a szoknya mellett döntenél, válassz olyan darabot, ami vastagabb anyagból készült, és legalább combközépig, jobb esetben a térd fölé ér.

Meleg kabát divatos kiegészítőkkel

A réteges öltözködés mit sem ér egy jó vastag télikabát nélkül, így célszerű megtalálni azt a fazont, amelyiket tökéletesen párosíthatod aznapi szettedhez. A pufi kabátokban lazának, sportosnak tűnhet megjelenésed, míg egy szövetkabát inkább az elegánsabb vonalat képviseli. A lényeg, hogy melegen tartson, és jól érezd magad benne. Nem árt, ha több darabbal rendelkezel, így nem unod meg a kabátod egy szezon alatt. A télikabáthoz érdemes olyan kiegészítőket is vásárolni, amelyek színben passzolnak egymáshoz. Szerezz be egy meleg téli sapkát, ami megvédi a fejedet a hideg széltől, valamint egy kötött sálat, ami divatosan mutat a nyakadon.

Összegzés

Itt az ideje, hogy beszerezz magadnak pár új téli ruhát, ha hiányos a készlet. Online rendelésnél, ha lehetőséged van, válaszd az áruházi átvételt annak érdekében, hogy megbizonyosodj a boltban a helyes méretről, és az általad megálmodott fazonról. A női ruházati kínálat télen is sokkal több lehetőséget rejteget magában, mint azt gondoltad volna. Ne hagyj fel a csinos, elegáns viselettel a didergős napokon sem! Fogadd meg a réteges öltözködési tanácsokat, ami nem csak praktikus, de az egészséged is megőrizheted vele. A szoknya helyett bátran viselj női nadrágot, ha valami komfortosabb, melegebb öltözékre vágysz.