Az ázsiai hendikep fogadás igazán tökéletesek azoknak a fogadóknak, akik alternatívát keresnek a hagyományosabb 1X2-vel szemben. Mindjárt el is magyarázzuk, hogy mi az ázsiai hendikep fogadás, hogyan lehet alkalmazni és milyen előnyökkel jár.

Többek között egy szakértő nézeteit is segítségül hívjuk innen, aki elismert szakértője a fogadások mindenféle csínjának a hazai és világszintű berkekben is. Az ázsiai hendikep fogadást gyakran túlságosan összetettnek tekintik azok, akik még ne ástak le ennek a megoldásnak a mélyére, de miután a koncepció megértésre kerül, új perspektíva nyílik a futballal kapcsolatos fogadások világában.

Mi az ázsiai módszer hátránya?

Egy adott futballmeccsen általában észlelhető és jól számosítható minőségbéli különbség van a két fél között. A különbség számos diszpozíciós és szituációs tényezőtől függ, például:

  • Az eseményt megelőzően nyújtott teljesítmény.
  • A csapat és a játékosok egyéni és aktuális formája.
  • Kevesen számolnak vele, de számít a mögöttes pénzügyi erő is.
  • A hazai pálya előnyének kérdését senki nem vitatja el.
  • A játékosok állományának elérhetősége: ezalatt értendő például a felfüggesztés vagy a sérülés.

A fogadók és fogadóirodák értelmezik ezeket a tényezőket, és számokká fordítják az egyes csapatok sikerének esélyeit. Ergo a játék megnyerésének implicit valószínűségét.

A két csapat észlelt képességeitől függően a különbség jelentős lehet, kevés esélyt hagyva ezzel az árrés kialakulásának, és minimális hozamot hagyva a szokásos 1X2 piacokon.

Az ázsiai hendikep fogadás ellensúlyozza a képességek vélt vagy valós torzítását azáltal, hogy kiegyenlíti a játék esélyeit és eltörli a döntetlen lehetőségét – ami jobb esélyeket eredményez; ezt szükségtelen fejtegetni.

Ez úgy történik, hogy pozitív vagy negatív gólhátrányt alkalmaznak mindkét oldalon attól függően, hogy melyik csapatot tartják kedvencnek (negatívnak) vagy hátrányosnak (pozitívnak).

Szintén ázsiai hendikep fogadásnak számít az is, ha olyasmit kínálnak fel, ahol a két csapat között nincs észlelt képességkülönbség – mindkettő 0 góllal kezdi a játékot. Lényegében a játék győztesére tippel a fogadó ebben az estben. Mindenféle előzetes vélt vagy valós tudás nélkül.

Az a leginkább lényeges különbség, hogy a döntetlen eltávolításra került; így, ha a mérkőzés véget ér, a megrakott tétet visszatérítik. Ez megegyezik a Draw No Bet piaccal, amit szintén sokan kedvelnek ugyanezen ok miatt.

Az ázsiai hendikepes fogadás abban az esetben válik igazán ideálissá, ha a két csapat között hatalmas; tehát észlelhető képességbeli különbség áll fenn a mérkőzés megkezdése előtt közvetlenül.

Az elméleti alapokon feltételezetten jobb csapat kapja meg a hendikepet a minőségi különbségek kiküszöbölése érdekében, ami elméleti síkon kiegyenlítettebbé teszi a fogadási esélyeket. Például megesik, hogy egyes csapatok -0,5, -1, -1,5 vagy -2 góllal kezdik a játékot az előrejelzésekhez és az ellenfél aktuális állapotához mérten.

A megosztott ázsiai hendikep fogadási piac akkor nyeri el értelmét a leginkább, ha a rendelkezésre álló nyilvános információk alapján a két csapat képességei között a megítélt különbség kevésbé meghatározott. Ami azt jelenti egyik fél számlájára sem lehet bizonyítottan levonást vagy hozzáadást elvégezni.

A manapság elterjedt fogadási megoldások azonban lehetővé teszik, hogy felosszák a csapatok tétjeit. Például egy előnyben részesített csapat (0 és -0,5), (-0,5 és -1), (-1 és -1,5) góllal kezdheti a játékot. Ezeket a konstrukciókat gyakran negyedéves ázsiai hendikepeknek is nevezik, ahol a 0 és -0,5 -0,25, -0,5 és -1 értéke -0,75 és így tovább.

Ugyanakkor a legfontosabb az az ázsiai hendikep fogadások előnyeinek áttekintése. A legtöbb fogadási oldal ma már lehetővé tesz, hogy a játékos a játék közben kereskedjen az ázsiai hátrányokkal. Így a fogadó reagálhat a mérkőzés egyéni sajátosságaira. Így lehetővé válik, hogy pontosan úgy kereskedjen, mint bármely más futballpiacon. A fogadások tét előtti lebonyolításával új kereskedési lehetőségeket kínál, vagy az ázsiai hátrányok piacát használja a játék során. Így a profit növelése teljesen reális marad némi odafigyelésért cserébe. Ezáltal a profit megnövekedésének lehetőségei is gyarapodnak belátható időn belül és kontrolláltan.

A fentiekben említetten kívül még számos előnye van az ázsiai hendikepek piaci fogadásának:

  • Az egyik legfontosabb érdekessége ennek a fogadási megoldásnak, hogy még akkor is jövedelmezővé válhat, ha a favorizált és támogatott csapat vereséget szenved. A fogadás továbbra is nyerhet, vagy érvényteleníthető, a hátránytól függően. Ez csökkenti a tét elvesztésének kockázatát az 1X2-es megoldásokhoz képest.
  • Az ázsiai hendikepek sok profi fogadó számára a szerszámosláda alaptartozékai közé esnek. Vagyis az irodák általában jobb ár/értékkel kínálják ezeket a lehetőségeket, mint társaikat.
  • A fogadási árrés alacsonyabb, mivel a sorsolás eltávolításra kerül, de így nagyobb esélye van a tartós nyereségre az idő múlásával. – A két csapat között észlelt torzítás kiküszöbölésével nagyobb értéket ad a fogadóknak a kedvelt csapatok esetében.

Reméljük, az Ön számára is érhetővé vált, hogy miért éri meg és hogyan fogadjon az ázsiai hendikepre. A rengeteg manapság divatos alternatíva mellett ez a fogadási megoldás továbbra is a futballfogadások és lóversenyfogadás egyik legfelkapottabb megoldása a rengetegben. Az ázsiai hendikep fogadások intelligensebb megoldásokat kínálnak azok számára, akik nem csak vaktában rakják meg a tétjeiket. Ennek a fogadásnak a lényegi előnye akkor mutatkozik meg, ha hosszútávon vizsgáljuk a játékos tőkéjének változását. Az ázsiai hendikep több lehetőséget kínál arra, hogy megtett eseményei nyerjenek, de legalábbis kevesebbszer vesszenek el. Idővel ez a módszer egy biztos és hétpróbás alapot nyújthat azok számára, akik növelni akarják a befektetés megtérülését viszonylag kevés kockázattal. Olvassa el az információkat itt.

Forrás: sajtóközlemény, 2020. május 14.