Az online játékok népszerűsége villámgyorsan növekszik, és becslések szerint évente 196 milliárd dollárral járul hozzá a globális gazdasághoz. Az előrejelzések szerint pedig évről évre minimum 9%-kal fog növekedni. A mobil videójátékok a növekedés 40%-áért felelősek, mivel a telekommunikáció a világ egyre több részére, korábban kirekesztett régiókra is beszivárog.

A modern technológia elképesztő. Szerzőnk, Sultés Szilvia – akiről többet itt tudhat meg – szorosan figyelemmel kíséri a legújabb trendeket és fejleményeket. Blogbejegyzésein keresztül rendszeresen számol be szenvedélyéről, az iGaming-ről, melyekben gyakran kitér az online szerencsejátékokra és a kriptovaluták témakörére is.

Az, hogy kriptovalutákat lehet a befizetés nélküli bónusz kaszinójátékokhoz használni, napjainkban már nem valami távoli fikció. Kiváló bitcoin kaszinó játékokat találhatunk egy gyors online kereséssel is, melyek már nem csak fizetési módként használhatók kaszinó számlájának finanszírozására. A blockchain technológiák és a játékspecifikus kriptok alkalmazása lenyűgöző fejlesztés, amelyet érdemes figyelemmel kísérni.

Mi az a Bitcoin játék?

A Bitcoin-felhasználók globális számának növekedésével számos online kaszinó- és iGaming-üzemeltető felismerte annak szükségességét és lehetőségét, hogy kamatoztassák ezt a felkapott piacot.

 

A Bitcoin játék az alábbi három dolog valamelyike lehet:

  • Online játék, amelyet csak akkor játszhatunk, ha Bitcoinnal fizetünk érte.
  • Online játék közbeni vásárlások, amelyeket csak a fejlesztői kriptovaluta használatával tudunk megtenni.
  • Kaszinójáték az egyik legjobb bitcoin kaszinó alkalmazáson, amely csak a Bitcoin-ot fogadja el fizetőeszközként.

A kriptovaluta folyamatosan növekvő valuta a különböző piaci szegmensekben, és természetesen ebben a játékipar sem maradt le. Mivel ez napjainkban az egyik leggyorsabban fejlődő és előremutató pénzügyi innováció, furcsa is lett volna, ha kimarad a játék-iparág.

A játékfejlesztők úgy integrálják a blokklánc-technológiát és a kriptot a játékaikba, hogy azok alapvető eszközként beágyazódjanak, ha tovább akarunk lépni a játékban. A blockchain technológia használatával már nemcsak a Bitcoin az egyetlen virtuális pénznem, sőt! A játékfejlesztők kihasználják a lehetőséget, és fejlesztői kriptot hoznak létre leányvállalataik között.

A Forbes szerint a kriptovaluták jövője hosszútávú. Még ha a Bitcoin nem is érte el az előre jelzett egymillió dolláros határt, tény, hogy megváltoztatta a pénzmozgások világát és visszafordíthatatlan nyomot hagyott. A játékosok világszerte követik az új kriptovaluták bevezetéseit, és a szakértők azt várják, hogy a belátható jövőben is tovább folytatódik ez a tendencia.

A kriptovalutás játék előnyei

Az Egyesült Királyságban mind a mobil, mind az asztali kriptovaluta játékok nagy népszerűségnek örvendenek, mert a kripto játékok megoldják azokat a speciális problémákat, amelyekkel a fejlesztők és a játékosok rendszeresen szembesülnek. Az online csalások elkerülése és a zökkenőmentes pénzügyi tranzakciók iránti vágy a két legfőbb érv. A kifizetések korszerűbbek, decentralizált pénznemben történnek, kompatibilisebb játékokat kínálnak, és a játékosok tényleges tulajdonjoggal rendelkeznek.

Az online be- és kifizetések biztonsága a fő érv, amely a titkosított tranzakciók használatára sarkall, mivel soha nem kell személyes vagy banki információkat megosztania online. Mindez minimálisra csökkenti annak kockázatát, hogy a hackerek bevételre tegyenek szert.

A játékfejlesztők most a blokklánc kriptográfián keresztül készítenek játékspecifikus tokeneket, amelyeket különféle platformokon lehet használni. Tegyük fel, hogy épp játszik, és kripto- vagy virtuális tokent nyer. Ezeket a nyereményeket aztán felhasználhatja egyéb webshopokon, különböző, alkalmazáson belüli vagy kiskereskedelmi vásárlásaihoz. A határokon átnyúló tranzakciók azonnaliak, mivel a kriptok teljesen decentralizáltak és virtuálisak. Számos online játék kínál olyan platformot, amelyen keresztül a játékosok kereskedhetnek kriptográfiai eszközökkel. Összességében ez egy igen szórakoztató és interaktív módszer a banki tevékenységekre, kereskedésre és pénzkeresetre egyaránt.

Következtetés

Ha mindez még idegenül cseng, ne aggódjon. Volt idő, amikor a faxok és a mobiltelefonok is mindenkit csodálkozásra bírtak. A kriptovaluták igazán egyszerűek, ha ismeri a pénztárcáját és a választott platformot. A legjobb módja, hogy ennek a gyorsan növekvő online trendnek és közösségnek a részévé váljon, az az, ha azonnal beleugrik, és elkezd játszani és kereskedni. Néhány blockchain játék, amelyet érdemes kipróbálni, a Mega Cryptopolis, az EOS Knight és a Spells of Genesis.

Forrás: sajtóközlemény, 2020. április 4.