Mindenki, aki valamilyen buli megszervezésén tevékenykedett már, azt szerette volna, hogy az a parti valóban felejthetetlen legyen a jelenlévő társaság számára. A buliszervezés azonban nem minden esetben egyszerű dolog, főleg akkor, ha még egyáltalán nem vagyunk jártasak a dologban. Megmutatjuk most azokat a tuti tippeket, melyek elengedhetetlenek lehetnek a tökéletes parti megszervezéséhez.

Mindig kell alkalom a bulizásra?

A nyári hónapok tökéletesek lehetnek a kinti, szabadtéri bulik megszervezéséhez, hiszen jó az idő, sokáig világos van, és kint sokkal kényelmesebben elférhet egy nagyobb társaság is, mint bent, legyen szó családi, vagy baráti összejövetelről.

A kisgyermekeknek szervezhetünk délután egy klassz szülinapi medencés zsúrt, vagy barátunkat is meglephetjük egy teljesen titokban tartott szülinapi bulival. De egy jó partihoz nem feltétlen szükséges az ünneplés. A buli úgy is nagyot tud szólni, ha mindenféle alkalom nélkül tartjuk meg.

Soha nem lehet mindegy az, hogy kik jelennek meg. Ne az legyen a célunk, hogy minél több ember eljöjjön, hanem hogy olyan emberek legyenek jelen a partinkon, akiket mi magunk is kedvelünk. Meghívókat készíthetünk kézzel is, de akár továbbíthatunk a vendéket számára elektronikusan megszerkesztett meghívókat is. Az a legjobb, ha ezeket legalább 2 héttel a parti előtt ki tudjuk küldeni, hiszen így még mindenkinek lehetősége van arra, hogy visszajelezzen, eljön-e a bulira, így mi is tudni fogjuk, hogy pontosan hány fővel kell számolnunk például az étel és az ital beszerzésekor.

Mi lenne tökéletesebb egy kerti partinál?

Egy kerti parti megszervezésekor mindenképpen érdemes átböngészni az időjárás-előrejelzéseket, majd gondoljuk azt is végig, hogy rossz idő esetén tudunk-e helyet biztosítani beltéren az egész társaság számára. A buli alkalmának megfelelően kell a dekorációt is kialakítani, így például egy szülinapi bulin mindig helyt kell hogy kapjanak a különböző színben pompázó lufik, és a zászlógirlandok is.

A zene kiválasztásán nagyon sok minden múlhat egy buliban. Alkalomtól és társaságtól függően szólhat halk bárzene, vagy bulizene, de ha táncos bulira készülünk, akkor érdemes lehet pörgősebb dalokat összeválogatni. Ügyeljünk arra, hogy ne a saját kedvenc zenéinket válogassuk össze, hiszen könnyen lehet, hogy ez a vendégek nagy részének egyáltalán nem jön be. Próbáljunk meg olyan zenéket összeválogatni, mely senkit nem fog az est folyamán teljesen megőrjíteni.

Bár nyáron sokáig van világos, de azért számíthatunk arra, hogy a kerti partink este 9 után is tartani fog, ezért mindenképpen gondoskodnunk kell a világításról is. Érdemes lehet leginkább a büféasztal, és annak közvetlen környezetét különböző lámpásokkal feldíszíteni.

Egy buli szervezésnél a legjobb, ha előre össze tudjuk állítani az étrendet. Nyugodtan írjunk egy itallistát, így biztosan nem fogunk megfeledkezni semmiről sem. Az italok esetében általános szabály az szokott lenni, hogy vendégenként 1 üveg alkoholmentes ital szükséges. Ha azonban alkoholos itallal is számolni szeretnénk, akkor elég fejenként 2-3 sörrel, fél üveg borral, esetleg 2-3 kupica töménnyel készülnünk.