A mai rohanó világban a nagyobb ünnepeken sikerül csak az egész családot összehozni. Az ilyen legtöbb esetben évente egyszer a karácsony, esetleg a szülinap. Vannak azok a régen látott rokonok, akikkel pontosan ugyanott tudjuk folytatni a beszélgetést, ahol tavaly abbamaradt, viszont vannak azok, melyek kicsit zárkózottabbak, és ilyenkor leginkább csak a felszínes beszélgetésbe mennek bele.

Az ilyen családi összejövetelek a legtöbb esetben a család idősebb tagjainak jelent sokat, a fiatalabb generáció sajnos végig szokta ásítozni az egészet. Annak érdekében, hogy ne legyen unalmas a szülinapi családi buli, vagy a karácsonyi ünnepség, ideje kezünkbe venni a dolgokat, és megszervezni egy izgalmas és szórakoztató összejövetelt.

Így nem lesz unalmas a családi összejövetel

Sajnos nagyon gyakran fordul elő az, hogy rég nem látott rokonok az ilyen összejöveteleknél összevesznek, hiszen előjöhetnek a régi tüskék, vagy veszekedések emlékei. Ha le szeretnénk szervezni a tökéletes családi bulit, nagyon fontos, hogy ezeket a helyzeteket megfelelően tudjuk kezelni. Ha például jól tudjuk, hogy a család két tagja egyszerűen ki nem állhatja egymást évek óta, akkor célszerű lehet őket külön asztalhoz ültetni, hogy még véletlenül se tudjanak belekötni egymásba.

Míg a síri csöndben való nosztalgiázás általában rendkívül jól szórakoztatják az idősebbeket, a fiatalabbak szívesen buliznának egy jót, hallgatnánk esetleg egy kis zenét. Próbáljunk meg olyan zenét találni a családi bulihoz, mely mind az idősebbek, mint a fiatalabbak számára élvezhető lehet. Nagyon fontos, hogy tiszteljük a másikat, és ne felejtsük el, hogy valójában egy családi összejövetelt szervezünk meg, nem egy disco-t. A bömbölő zene valószínűleg sokak számára lehet idegesítő, ezért talán kialakíthatunk egy külön szobát, ahol a család kicsit fiatalabb, bulizósabb része is jól mulathat, míg az idősebbek kint beszélgetnek, esetleg régi fotókat nézegetnek.

Játékok, melyek közelebb hozzák a családtagokat

Ha olyan rokonokat hívunk meg, akikkel általában csak félévente, évente találkozunk, náluk jó lehet különböző játékokat bedobni. Még ha pár havonta szoktunk is beszélgetni velük, biztosan rengeteg dologról így is lemaradunk. Ahhoz, hogy mindenki sorra tudjon kerülni, érdemes lehet egy nagy asztal köré ülni, majd olyan kártyákat leteríteni az asztal közepére, melyeken egy-egy kérdés található. Például: Melyik volt az év legemlékezetesebb pontja? Meséld el az elmúlt idő legviccesebb sztoriját. Miket sikerült elérned az elmúlt egy évben? Mik a terveid a jövőre nézve?

Ha a kártyákat fejjel lefelé szétszórtuk az asztalon, mindenki húzhat majd egyet, és sorban haladva minden vendég megválaszolhatja a kártyáján talált kérdést.

Az étel és az ital nagyon fontos része a családi összejöveteleknek, ám ezeknek a megvásárlását, és elkészítését nem a mi feladatunk egyedül lebonyolítani. A legjobb az, ha minden vendég hoz magával 1-2 italt, ezzel is hozzájárulva az összejövetelhez. Ez természetesen lehet alkohol, üdítő, vagy gyümölcslé is. A sütemények, és az egyéb harapnivalók elkészítésében is az a legjobb, ha kérünk segítséget, hiszen egy tapasztalt háziasszony biztosan hozzá fognak járulni a bulihoz egy kis pogácsával, vagy édes süteménnyel.