Legyen szó születésnapról, szilveszterről, vagy csak egy szimpla összejövetelről, egy házibuli sikeressége általában több dolgon is múlni szokott. A legjobb, ha jó előre mindent meg tudunk szervezni, így biztosan nem fog közbeszólni semmi. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, melyekre, ha odafigyelünk, akkor életünk legjobb házibuliját tudjuk összehozni, mely garantáltan felejthetetlen lesz a barátaink számára is.

A tökéletes házibuli alapja mindig a szervezés

Az, hogy kiket hívunk meg a házibulinkba, egyáltalán nem mindegy. Ne arra törekedjünk, hogy minél több ismeretlen ember jöjjön el, hanem olyanok, akikkel mi magunk is jól érezzük magunkat, és szeretnénk velük együtt ünnepelni. Rendszerint szilveszterkor vannak a legnagyobb bulizások, ám sokszor meglepetés születésnapi bulit is szoktak az emberek egymásnak szervezni. A szervezés első lépése pedig az, hogy eldöntsük: kiket szeretnénk elhívni a partira. A vendéglista összeállításakor mindenképpen végig kell gondolnunk azt is, hogy mekkora az a létszám, amely még kényelmesen el tud férni az otthonunkban.

Soha ne vállaljuk túl magunkat, hiszen egy túlzsúfolt házibuliba az emberek nem szórakoznak, hanem inkább nyomorognak. Ha szeretnénk valami ételt, bármilyen harapnivalót az alkalomra, akkor először gondoljuk végig azt, hogy ki mit szeret, és van-e esetleg olyan ember a meghívottak között, aki valamilyen alapanyagra allergiás lehet. Ha szilveszteri bulira készülünk, akkor elengedhetetlen lehet a virsli, melyet sokan babona, mások pedig egyszerűen megszokás miatt esznek ilyenkor.

Készíthetünk még különböző hideg salátákat, sós és édes aprósüteményeket, vagy kisebb szendvicseket is. Ha a menüt kitaláltuk, mindenképpen írjunk egy bevásárlólistát annak érdekében, hogy ne a buli előtti órában derüljön ki, mennyi mindent elfelejtettünk megvásárolni. Ilyenkor gondoljunk azokra az emberekre, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, és vásároljunk számukra különféle szénsavas, alkoholmentes italokat is.

A jó buliban elengedhetetlen a jó zene

Egy házibuli esetében mindenképpen elő kell készülni mindennel, ilyenkor pedig nem szabad megfeledkezni a lakás kitakarításáról sem. Ezt nem is érdemes az utolsó napra hagyni, hiszen plusz stresszel járhat, ha a buli előtti órákban még a takarítással és a rendrakással kell bajlódnunk. Pakoljunk el ilyenkor minden aprócska, törékeny tárgyat, mely a buli folyamán akár eltörhet, vagy megsérülhet.

Fektessünk nagy hangsúlyt a bulin szóló zenére is, ám figyeljünk arra, hogy a zeneszámok összeválogatása során ne kimondottan a saját ízlésünkre hagyatkozzunk, és ne a saját kedvenceinket részesítsük előnyben. Tegyünk a számok közé egy-egy örökzöld slágert, emellett pedig olyan zenéket, amelyet biztos, hogy a társaság imádni fogja. Igazi pörgős, gyors számokat keressünk, hiszen senki nem szeretne elaludni bulizás közben. Ha tudjuk, hogy a társaság nagy része imádja a különféle játékokat, a házibulinkat feldobhatjuk velük, akár vásárolhatunk néhány mókás társasjátékot is.