Minden fiatal életében van egy olyan szakasz, melyet leginkább a szórakozásnak, és a felhőtlen bulizásnak szeretne szentelni. Azt azonban soha ne felejtsük el, hogy a felelőtlen bulizás rengeteg veszélyt tartogathat manapság számunkra. Szüleink teljesen jogosan féltenek bennünket, ha bulizni készülünk, ám ha tisztába vagyunk azzal, hogy egy-egy szórakozás alkalmával milyen dolgokra kell odafigyelnünk annak érdekében, hogy az ne csak felejthetetlen, hanem egyben biztonságos is legyen, akkor valószínűleg szüleink is hamarabb el fognak bennünket engedni.

Tippek a biztonságos szórakozáshoz

Az első dolog, melyet mindenképpen meg kell említeni, bár valószínűleg nagyon egyértelműnek tűnhet, hogy sose menjünk ismeretlen társasággal bulizni. Ezt képzeljük el mondjuk úgy, hogy az egyik helyen összebarátkozunk egy csapat fiatallal, akik egy idő után szeretnének áthívni bennünket egy másik partiba. Egyáltalán nem okos ötlet velük tartani, hiszen gyakorlatilag nem ismerjük őket, még ha abban a pár órában szimpatikusnak is tűntek. Soha nem tudhatjuk, hogy mik a szándékaik valójában, mennyire lehetne rájuk számítani baj esetén, ezért a legjobb, ha legalább 1-2 ember velünk tart az új buli helyszínre azok közül, akiket mi is ismerünk.

A második dolog valóban elég csábító, főleg a lányok esetében. Ez pedig az, hogy soha ne hagyjuk azt egy buli alkalmával, hogy egy idegen ember meghívjon minket egy italra. Elég gyakori, hogy valaki így szeretne ismerkedni az adott lánnyal, és ezzel talán első gondolatban nincs is nagy baj, ám sajnos manapság egyre többször fordul elő az, hogy az ilyen zsúfolt diszkókban valaki pillanatok alatt belecsempész valamit az italunkba.

Még akkor talán belefér a dolog, ha mi magunk is ott vagyunk a bárpultnál és a pincér közvetlenül elénk helyezi ki az italt a pultra, de ha ez úgy történik, hogy ő kéri ki a pultostól, és ő hozza oda az asztalunkhoz, akkor a biztonság kedvéért mindenképpen utasítsuk vissza az illetőt. Itt kell még megjegyezni azt, hogy nagyon fontos, hogy bulizás közben se hagyjuk az italunkat őrizetlenül, még egyetlen pillanatra sem. Ha például kiszaladnánk a mosdóba, akkor egész egyszerűen hagyjuk az italunkat addig egy olyan emberre, akiben maximálisan meg tudunk bízni.

Fontos, hogy a buli végén biztonságban hazatérj

Rengeteg rémhír kering manapság az interneten az alkoholról, és emellett a szülők is erőteljesen kampányolnak ellene. Azzal nincs gond, ha valaki elmegy hétvégente és iszogat egy kicsit a baráti társaságával, de nagyon fontos, hogy mindig ismerjük a saját határainkat. A fiatal lányok sokszor azért állnak neki alkoholt inni, hogy egy kicsit lazábbak legyenek, ám nagyon hirtelen áteshetnek a ló túlsó oldalára, akkor pedig olyan állapotba kerülhetnek, hogy nem tudnak már magunkról, akkor sajnos nagyon könnyen ki tudják akár idegenek is használni a helyzetet.

Az utolsó dolog pedig az, hogy a buli végén semmiképpen se induljunk el teljesen egyedül haza. Még akkor se, ha valóban közel lakunk, és 5-10 perces sétával egyedül is haza találunk. Az éjszaka közepén sajnos rengeteg baj történhet 5 perc alatt is egy sötét utcában, így talán az a legjobb, ha az egész baráti társaság egyszerre indul haza, vagy esetleg hívunk egy taxit, így biztosan nem eshet bántódásunk.