Egyre népszerűbb hazánkban is a külföldi szilveszteri programok szervezése, azonban a magyar városok, valamint a magyar hotelek, wellness üdülőhelyek is már idejével készülnek az év utolsó napjára.

Legyen szó akár a fővárosba látogatókról, vagy éppen a Budapestről vidékre vágyókról, az ország minden pontja kínál valamint, ami biztosan kielégíti az érdeklődők igényeit.

Amíg külföldön az utóbbi időben Varsó, vagy éppen a lisszaboni szilveszteri programok kerültek előtérbe, addig hazánkban Eger, Hajdúszoboszló, Zalakaros, valamint Hévíz számít a legnépszerűbb úti célnak.

Ezek a desztinációk pedig már előre készülnek a különböző szilveszteri csomagokkal, így akár már a tavasz folyamán is lehet válogatni kedvezményesebb áron a különböző hotelek, wellness szállók kínálatából.

Erre lehet jó példa a szállásvadász honlapja, ahol folyamatosan frissülve lehet böngészni a már elérhető szilveszteri ajánlatokat. Itt is jól lehet látni, hogy a különböző vendéglátói weboldalak, mint akár a Szállásvadász, vagy éppen az Utazz Itthon is egyre több idei szilveszteri csomagot tölt fel, valamint jól látni, hogy ők is azt sejtik az idei évre, hogy Zalakaros, valamint Hévíz lehet az elsődleges olyan helyek, ahová a legtöbben utaznának.

Érdemes lehet azonban egy kissé tovább is kutatni, mert országszerte lehet olcsóbb, de határozottan minőségi ajánlatokat találni.

Erre lehet egy jó példa Magyarországi nyugati része. Itt már most lehet találni ajánlatokat akár két főre, három éjszakára például a Caramell Premium Resortnál, ahol az olyan fizetési rendszerek is elfogadottak, mint a Szép Kártya. A hotel földrajzilag Bükfürdőn helyezkedik el, ami gyorsan megközelíthető Szombathelyről, de az infrastruktúrának köszönhetően Győrtől, de akár Budapesttől is mindössze néhány óra autóútra helyezkedik el.

Igazán jó választás lehet még Baranya megye, valamint azon belül is Pécs. A várostól mindössze fél órányira található Harkány, ahol hasonlóképpen találhatóak különböző wellness szállodák is. Példának okáért érdemes kiemelni a Dráva Hotel Thermal Resortot, ami kényelemben határozottan felveszi a versenyt több, ismertebb magyar wellness szállodával is, viszont ár-érték arányban a töredéke a nagyobb wellness márkaneveknek.

Baranya megye, Harkány, valamint Pécs pedig azért is lehet az egyik legjobb szilveszteri úti cél, mivel a várost körülveszi a Mecsek hegység, ahol ha a látogatóknak szerencséje van, akkor akár vékonyabb hóréteg is lehet, ami még kényelmes egy rövidebb erdei sétára a Mecsek különböző, könnyen járható útvonalain. Ezeken az útvonalakon pedig számos egyedi magaslati pont, valamint országszerte ismert kilátó is megtalálható, ahonnét valóban szép kilátás nyílik a Mecsek alsóbb pontjaira, valamint teljes egészében Pécs városára.

A 2011-es európai kulturális főváros pedig nagyszerű egynapos kiruccanási lehetőség, ha esetleg az ide látogatók szeretnének a wellness és pihenés mellett ismerkedni Magyarország egyik leginkább kulturális és történelmi városával is.

Harkány, de leginkább Pécs pedig több szórakozási lehetőséget is biztosít az ünnepek alatt is. A Nemzeti Színházhoz például már csak az építészeti stílusa miatt is érdemes ellátogatni, de kedvezményes áron jegyek is válthatóak az éppen aktuális programokra.

A színház mellett érdemes kiemelni a pécsi borvidéket és Villányt is. Szinte bármilyen hotelben is szálljunk meg, vagy bármilyen éttermet is válasszunk, a villányi borok egy választéka biztosan fent lesz a kínálatban.

Ami pedig végszóul biztosítja a sokszínűségét a környéknek, az a pécsi kaszinó. Természetesen nem kell aktívan beszállni a játékokba, mert a kaszinók, vagy éppen a magyarországi online sportfogadó irodák további tájékozódást igényelnek, viszont a stílus, a színek és a berendezés egészen filmbe illően jellemzi a környezetet a Casino Pécsben is.

Összességében az idei évben talán Pécs és környéke jelentheti a legjobb ár-érték arányú utazást a szilveszteri hétvégére. Természetesen a fentebb említett olyan népszerűbb helyek, mint például Zalakaros, vagy Hévíz sem okoznak csalódást, de azok számára, akik talán egy kicsit szeretnének elütni a trendektől, Pécs és környéke egy izgalmas szilveszteri úti cél lehet.

Forrás: sajtóközlemény, 2019. május 9.