A magyar tengernek nevezett Balaton egyik legrégebbi vízparti üdülőhelye, Balatonfüred. Az északi part városát nem csak azért választják sokan, mert remek üdülőhelyekkel rendelkezik, hanem azért is, mert Balatonfüred sok más nevezetességről is híres, például a településen feltörő szénsavas forrásáról, vitorlás kikötőjéről és a rengeteg szabadidős programlehetőségéről is.

Balatonfüreden élvezhetjük a Balaton selymes vizét, de kipróbálhatjuk a gyerekbarát strandokat is, hajós kirándulásokon is részt vehetünk és az esti naplementében is gyönyörködhetünk. Az árnyas Tagore-sétány kellemes sétát ígér, de ellátogathatunk Jókai Mór vagy Blaha Lujza villájához is, illetve megnézhetjük a Horvát-házat is, ahol Kossuth Lajos is megszállt. Akik a túrázást részesítik előnyben sem fognak csalódni, hiszen remek túraútvonalak vannak a Jókai-kilátóhoz és a Lóczy-barlanghoz.

Bodorka Látogatóközpont

A balatoni Vízivilág Látogatóközpont, Balatonfüred legnépszerűbb látogatóközpontja. A Tagore- sétány északi oldalán kétszintes, galériás épület földszintjén, illetve a belső udvarán került kialakítására a vízi élet bemutatására szolgáló közel 20 akvárium. Az akváriumok mellett egy háromnyelvű, érintőképernyős tábla segítségével ismerkedhetnek meg a látogatók a vízi tározó lakóival. Halak, amelyeket megcsodálhatunk: amur, angolna, balin, bodorka, compó, csuka, domolykó, ezüstkárász, halványfoltú küllő, harcsa, karikakeszeg, kövicsík, naphal, pettyes busa, ponty, fürge cselle, razbora, sügér, süllő, szélhajtó küsz, széles kárász, szivárványos ökle, szúnyogirtó fogasponty, vörösszárnyú keszeg, fekete törpeharcsa.

A tárlaton tehát fokozottan védett, egyre ritkább halakat láthatunk a természeteshez közeli környezetükben. Az akváriumban lévő édes – és tengervizet mesterségesen hűtik, fűtik és áramoltatják, attól függően, hogy az egyes halfajoknak milyenek a természetes életkörülményei.

Bagaméri Fagylaltozó

Balatonfüred központjában megállhatunk egy kis pihenésre, hogy megkóstoljuk a Bagaméri Fagyizó messzi földön híres fagyiját. Balatonfüred egyik legjobb fagyizója, hiszen széles választékkal várja a vendégeket. A hagyományos fagylaltok mellett, különlegességeket is kérhetünk, illetve van itt cukormentes fagylalt is.

A Balaton fagyija 2020 címet a Bagaméri Fagylaltozó nyerte el, mégpedig a levendulás kajszibarack fagyival. A versenyt a Balatoni Turizmus Szövetség immáron hetedszer rendezte meg, amelyen 13 cukrászműhely és fagylaltműhely nevezett. Márton Sándor cukrász fagylaltja már kétszer is remekelt ezen a versenyen, hiszen 2018-ban az Anna-báli csemegével sikerült a dobogó felső fokára lépnie.

Aki Balatonfüreden, a Kisfaludy utcában jár, semmiképpen se hagyja ki a Bagaméri Fagyizó finomabbnál-finomabb fagyijait, hiszen olyan különlegességeket kóstolhat itt meg, mint a málnás- grillázs tortás fagyi, vagy a homoktövises fagylalt. Fagylaltozás közben a Tagore-sétányon is sétálgathatunk és remek kilátásában is lehet részünk, hiszen a fagyizó előtti teraszról nagyszerű kilátás nyílik a Vaszary Villára és a Kisfaludy Galériára.

Pe-Ki Lux Apartman Balatonfüred

Balatonfüred az egyik olyan Balaton-parti város, ahol a főszezonon kívül is van élet, hiszen rengeteg programot, kulturális rendezvényt szerveznek itt. A Pe-Ki Lux Apartman ugyan nem közvetlenül a parton található, mégis nagyon sok vonzó tulajdonsággal rendelkezik, amiért érdemes ezt az apartmant választani. Ilyen például a görög falu és a híres Füredi Kemping. A kemping mindössze 800 méterre van az apartmantól, gyalogosan tíz perc alatt könnyedén megközelíthető.

Az apartman belső tere nyugalmat és harmóniát sugároz. A szobában többek között kényelmes boxspring áll a vendégek rendelkezésére, de könyveket, újságokat és laptopot is találnak itt azok a vendégek, akik passzív pihenésre vágynak. A balatonfüredi szállás sok vonzó tulajdonsággal rendelkezik. Néhány ezek közül: klíma, kávé, tea, saját parkoló, korlátlan tévé, wifi, minibár és felszerelt konyha.