Az elegancia nem csak ott kezdődik, hogy kiválasztjuk a megfelelő öltönyt, inget és nyakkendőt. Ma már egy elegáns és stílusos férfinak egyéb kiegészítőkre is szüksége lehet. De az egész megjelenést tönkreteszi, ha ezek a kiegészítők nem megfelelően vannak kiválasztva, összehangolva. Egy kitaposott cipő, egy színben és stílusban nem passzoló mandzsettagomb, egy pillanat alatt romba döntheti az egész megjelenést. A cikkben néhány divatbakira hívjuk fel a figyelmet, hogy te se kövesd el ezeket a hibákat.

Nincs, vagy a nem megfelelő karórát viseled

Az egyik legfelkapottabb és legismertebb kiegészítő férfiak körében a karóra. Egy jól megválasztott karóra remek összhatást biztosít a viselt öltönnyel, inggel, nyakkendővel és egyéb kiegészítővel. De tudni kell jól választani. Amikor karórát választunk az aznap viselt ruhadarabokhoz, mindig figyelembe kell venni az öltözéket, ami rajtunk van. Egy elegáns óra nem illik egy sportos öltözékhez és búvárórát se viseljünk egy jól szabott öltönyhöz.

Kitaposott, koszos cipő

Hiába van rajtunk egy stílusos, remekbe szabott öltöny, ha nem a megfelelő cipőt választottuk hozzá. Az pedig egyenesen katasztrófa, ha egy koszos, vagy kitaposott lábbelit húzunk az öltönyhöz. Egy piszkos cipő – még ha valódi bőrből készült, márkás darabról is van szó – egy pillanat alatt képes tönkretenni a megjelenésünket, így soha ne legyünk restek indulás előtt alaposan megpucolni a lábbelinket. A koszos cipő azt a benyomást kelti, hogy nem igazán törődünk a megjelenésünkkel.

Az öltönyt mandzsettagomb nélkül vesszük fel

Ma már nem csak klasszikus mandzsettagombok készülnek, hanem modern stílusos darabok is. Ezek a kiegészítők valamit hozzáadnak a külcsínhez és a személyiséghez. A mandzsettagombok ma már különböző stílusokban, dizájnokban, formákban és színekben kaphatók.

Mandzsettagombot ajándékként is választhatunk, akár személyre szabva, gravírozással. Anyaga szerint is vásárolhatunk mandzsettagombot. Ilyen téren is széles a választék, hiszen léteznek fém, poliészter, sebészi minőségű acél, rozsdamentes acél, sterling ezüst mandzsettagombok is.

Színek terén is bőséges a választék, hiszen többek között a krém, a lila, a rózsaszín, a sárga, a szürke, a fekete, a barna, a fehér, az acélszürke, az arany, a többszínű, a piros, a narancs, a zöld és a kék színek is megtalálhatók ma már a palettán.

Különböző stílusú, avagy modern és klasszikus stílusú mandzsettagombok közül is szemezgethetünk. Ilyenek a modern stílusú, üreges csomó mandzsettagombok, amelyek kiváló minőségű és laza csomós tervezéssel készültek. Méghozzá ezüstszínű fémből, és egy rendkívül könnyű és ízléses darabról van szó. Az anyaga polírozott rézötvözet és nikkelmentes.

A mandzsettagombot sokféle alkalomra felvehetjük. Hordhatjuk a munkában, esküvőn, gálán, fogadáson, partikon és egyéb rendezvényeken. Ma már olyan sokféle mandzsettagombot gyártanak, hogy nem csak a stílusunk szerint választhatunk ilyen kiegészítőt, hanem az adott esemény is meghatározhatja, hogy milyen mandzsettagomb mellett döntünk.