Szilveszterkor sokan fogadnak meg valamit, ami a jövőjüket is meghatározza. Vannak emberek, akiknél már szinte tradíciónak számít, hogy az év utolsó napján megfogadnak valamit és aztán törekszenek is annak betartására. Néhányan nem ilyen kitartók, pedig sok esetben csak a kellő információnak nincsenek a birtokában az emberek, és ezért képtelenek megszabadulni a súlyfeleslegtől. A cikkben 5 olyan sport kerül felsorolásra, amelyek nagyon hatékonyak a fogyásban, és még egészségesebbé is varázsolnak bennünket.

  1. A jóga

Amikor a torna kellékek közül válogatunk, akkor ne feledkezzünk el a jógáról, amely szintén egy nagyon hatékony mozgásforma, már ami a fogyást illeti. A jóga nem csak a gyakorlatokkal, hanem az úgynevezett mély légzéstechnikával segíti elő a kalóriaégetést. Mindemellett javítja a nyirokrendszer működését, hiszen segít a méreganyagok hatékony eltávolításában. A jóga emellett elősegíti, hogy az izmok, rugalmasak maradjanak, fokozza a koncentrációt, stabilizálja a pulzusszámot és a jógagyakorlatok az egész testre pozitívan hatnak.

  1. Az aerobic

Az aerobic gyakorlatok és a testmozgás szintén elősegíti a testsúlycsökkenést. A séta, az úszás, a futás és a kerékpározás egy nagyon hatékony mód arra, hogy lefogyjunk. Ehhez azonban nem fontos a kültéri mozgást választanunk, hiszen ma már gyártanak futópadokat és nagyon sokféle szobakerékpár közül válogathatunk, ha az otthonunkban, vagy éppen az irodában szeretnénk edzeni. Vásárolhatunk különféle aerobic eszközöket is, amelyekkel, sokkal hatékonyabb lehet az edzésük. Ilyen az aerobic step lépcső, a trambulin, vagy az aerobic labda.

  1. A pilates

A pilates is egy jó választás, amennyiben szeretnénk a súlyfeleslegtől megszabadulni. A pilates emellett elősegíti az izomépítést és a gyakorlatai nagyon hasznosak, ha hátfájdalommal küzdünk. A pilates lehet, hogy önmagában nem lesz olyan hatékony, így érdemes lehet egészítenünk valamilyen más mozgásformával, például úszással, futással vagy kerékpározással. És az egészséges táplálkozásról sem szabad elfeledkeznünk. Természetesen, akármilyen mozgásformát is választunk, csak akkor lesz hatékony, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. A pilates a test rugalmasságát és az izomszabályozást is elősegíti. Amennyiben ezt a mozgásformát választjuk, a következő kiegészítőkre lehet szükségünk: szőnyeg, labda, henger, expander, illetve megfelelő sportöltözék.

  1. A hullahopp karika

Ki gondolná, hogy még a hullahopp karikával végzett mozgás is segíthet a fogyásban? Egy közepes intenzitással végzett, hullahopp karikás, egy órányi edzéssel, nagyjából 400 kalóriát tudunk elégetni. A hullahopp karikával végzett gyakorlat zsírégető hatású, emellett pozitívan hat a vérkeringésre, fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt.

  1. A saját súllyal való edzés

A saját súllyal végzett edzés is nagyon hatékony, amennyiben fogyni szeretnénk.  Amennyiben beszerezzük a megfelelő eszközöket és kellékeket, már el is kezdhetjük, akár otthon is az edzéseket. A saját súllyal végzett edzés során nagyon hatásos gyakorlatokat végezhetünk. Ideálisak otthoni alakformáló, súlycsökkentő, kondinövelő és általános gyakorlatokhoz.