Lencseevés, ajtónyitogatás, és az újév első látogatója: babonák, amikre figyelünk szilveszterkor

Még ha nem is vagy babonás, akkor is biztos, hogy van amelyik ismered, és te is betartod. Például, ha szeretnél gazdag lenni a következő évben, akkor lencsét leszel december 31-én, és a pároddal váltasz csókot éjfélkor. Nem is gondolnád, hogy mennyi babona kapcsolódik az év utolsó napjához!

Újévkor ajánlott disznót enni, mert az kitúrja nekünk a szerencsét, a szárnyas féléket azonban kerüljük, mert ők elkaparják a szerencsét. A lencse bőséget és gazdagságot hoz, ezért is tipikus újévi fogás ez az étel. Eszik levesként, főzelékként, de készítenek belőle pürét és ha hiszed, ha nem, de még süteményt is. Ne ess kétségbe, ha nincs otthon lencse, más szemes ételek (rizs, bab) is tökéletes lesz!

Ami meghatározza az újévedet…

Éjfélkor érdemes csókot váltani a párunkkal, mert így egész évben kitart majd a szeretet és a szerelem. Ha egy rosszkedvű, vagy szomorú ember érkezik hozzánk látogatóba január elsején, az nem jelent jót, mert az egész évünket a szomorúság fogja jellemezni. Ha az első látogató férfi, akkor az szerencsét hoz.

Aki újév napján édeset eszik, annak az egész éve édes lesz, ráadásul érdemes korán kelni január elsején, mert úgy hiszik, hogy amit újév napján cselekszik az ember, az hatással lesz az egész évre. Ne vitázz a szeretteiddel, és kelj korán és kipihenten, mert így egész évben friss leszel. Aki az év első napján betegnek érzi magát, annak az egész éve hasonlóan fog alakulni.

Így fog áradni a pénz

Igyekezzünk feltölteni a kamránk, spájzunk, hűtőnk, zsebünket, pénztárcánkat, és üres polcainkat, mert ha úgy ér minket az év első napja, hogy üresek ezek, akkor abban az évben szegénységre számíthatunk. Az is szerencsét hoz, ha december 31. éjjelén egy pénzérmét kötünk egy madzagra, majd kilógatjuk az ablakon. Éjfél után be kell húzni az érmét, és abban az évben több esélyünk lesz a pénzhez jutáshoz.

Ha a fentiek közül egyik se tartod be, akkor legalább arra figyelj, hogy szilveszter éjjelén pontban éjfélkor kitárd az összes ajtót és ablakot, hogy az óév kimehessen, és bejöhessen az újév, ami reméljük, hogy szerencsés és boldog lesz számodra! BUÉK!