Az országban egyre több nagy bulit rendeznek, így európai szinten is előkelő helyet érünk el a fesztiválok, az utcai bálok és a club party-k tekintetében. Nem csak olyan jeles eseményeken tartunk bulikat, mint a szilveszter vagy a majális, hanem számtalan nagyvárosban rendszeresen rendeznek borfesztiválokat, sörnapokat vagy éppen pálinka kóstolóval egybekötött rendezvényeket. Szerencsére nem csak az italok köré épülnek ezek az események, ezért több helyen van halászlé, mangalica, télűző vagy éppen kulináris, gasztronómiai fesztivál is.

A különböző falunapok, gyereknapok és virágünnepek mellett nagy hangsúlyt kapnak az elsősorban fiataloknak szánt könnyűzenei fesztiválok is. A legtöbb nagy fesztivál már nemzetközivé nőtte ki magát és sorra döntik meg saját látogatói rekordjaikat. A külföldről is érkező fellépők között pedig minden stílus és zenei irányzat képviselteti magát. Így a pop, a rock, a jazz és az elektronikus zene világából is érkeznek amatőr és profi fellépők és világsztárok is kis hazánkba.

Világzenei kavalkád Magyarországon

Magyarországra rengeteg fiatal turista látogat, főleg a nyári szezonban, mivel igen csábító – és a nyugati árakhoz képest, jelentősen kedvezőbb áron elérhető – minőségi, nagy fesztiválok kerülnek megrendezésre az ország különböző városaiban. A Dunaújvárosban évente megrendezendő Rockmaraton a keményebb élő zenét kedvelők fesztiválja, ahol a rock, a metál és a punk zenéé a főszerep. A legnagyobb hazai és külföldi sztárok lépnek a színpadra, hogy az alternatív zenei stílus képviselői őrült nagy partyt csaphassanak.

Évről évre egyre nagyobb tömegeket vonz az önmagát pszichedelikus törzsi összejövetelnek definiáló O.Z.O.R.A psytrance fesztivál is. A barátságos hangulathoz nem csak a közönség és a fellépők, hanem a zsonglőrök, a tüzes bemutatók és a kabarék is hozzájárulnak. A fesztiválon masszázs, jóga és kristályterápia is várja a vendégeket Igaron, a Dádpusztán. 2013-tól a Balaton egy friss fesztiválján, a Strandon is bulizhatunk egy nagyot Zamárdiban, de nem ez az egyedüli bulihely a környéken a nyáron.

Bulizzunk nyáron Budapesten, Szegeden, Debrecenben vagy a Balatonparton

A Balatonon nem csak a Strand fesztivál vár bennünket, hanem a B.my.lake is, amelyen az elektromos zene kedvelői tombolhatnak gőzerővel. A rendezvény 2013-ban megkapta a legjobb európai fesztiválnak járó díjat. A több napos, progresszív, boutique hangulatú eseményen tech, minimal, house és kortárs techno fellépők biztosítják a jó hangulatot. Ha pedig Balaton, akkor Balaton Sound, a tó legnagyobb bulija Zamárdiban a világ minden tájáról érkező fellépőkkel és bulizókkal.

Az ország legnagyobb fesztiválja pedig egyértelműen a SZIGET, amely Budapesten, a Margit szigeten kerül minden évben megrendezésre és a világ legnagyobb sztárjait hozza el az egyre nagyobb tömegnek. A magyarok és a turisták azonban a Veszprém feszten, a Volt fesztiválon, az EFOTT-on, a Campus-on vagy a SZIN-en is kiengedhetik a fáradt gőzt.