Azt mondják, hogy hazánkban a lakóhelyünk 10 km-es körzetében legalább egy termálforrás és fürdő található. Ez jól mutatja, hogy hazánk mennyire gazdag ezekben a vizekben, értékekben. A legtöbb hazai termálfürdő méltán híres, sokat még külföldön is ismernek, nem véletlen, hogy megannyi nemzet látogat el Magyarország legromantikusabb wellness úti céljaihoz.

Ebben a cikkben ezeket mutatjuk most be.

Wellness úti célok

A magyarok egy része viszonylag gyakran ruccan ki egy-egy napra a hozzá legközelebb álló wellnessezőbe. Aki teheti, az pedig akár évente is beiktat egy egész hétvégét, ami csak a pihenésről és a fürdésről szól. A szállodák mellett az alternatív wellness szálláshelyek között is érdemes szétnézned, hiszen nem kell ahhoz szállodának lenni, hogy ott fürdeni és kikapcsolódni lehessen.

Élményre nem szabad sajnálni a pénzt, hiszen azért utazunk, hogy tapasztalatra, emlékekre tegyünk szert. Persze értelemszerűen érdemes faragni a költségeken és nem a luxust keresni. Ebben segítenek sokat az említett alternatív szálláshelyek, amelyek esetében az étkezések is olcsóbbak, ráadásul ugyanolyan kiadósak és finomak, mint egy nevesebb szállodában. A wellnessezés során a élményt a wellness részleg fogja adni, így érdemes körültekintően végignézni a képeket, hogy azon a 3-4 napon tényleg feledhetetlen élményekben legyen részünk. A jó minőségű termálvízért nem kell tehát külföldre menni, sőt, országon belül jóval gazdaságosabb is lesz az utazás, hiszen pár óra alatt is csodás helyekre juthatunk el.

A legromantikusabb helyek

Az egyik legjobb választás a Ferenc Wellness Apartman, amely Csajágon található. A faluban bolt és kocsma is található, de a kirándulni vágyó fiataloknak, pároknak remek választás a közelben található Várpalota, Balatonkenese, Balatonalmádi, Siófok, esetleg Berhida vagy éppen Enying.

A szállás körbe van kerítve, így az önállóan álló ház egy időben csak és kizárólag egy foglalást fogad el. Ez nagy előny, ha tényleg kettesben akartok lenni egy olyan helyen, ahol senki sem zavarja meg a nyugalmatokat. A wellness részlegben egy 6 személyes jakuzzi és egy 2 személyes szauna várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Az apartmanban két nagy szoba, ahol 2-2 kétszemélyes kanapé és a kisszobában egy egyszemélyes ágy áll rendelkezésre. Emellé jön a felújított fürdő, a jól felszerelt konyha, valamint a fedett terasz, a grillező, valamint a könyvek. Tényleg érdemes ellátogatni ide, hiszen romantikus helyszín, akár több baráti pár számára is.

Kis Veréb Vendégház

Szeretnétek egy olyan helyre menni, ahol nyáron fűtött úszómedence, télen pedig forró dézsa vár benneteket. A Békésszentandráson található apartman hatalmas kerttel és grillezési lehetőséggel vár minden fiatal és idősebb párt. Nagy előnye, hogy közel található a Szarvasi Arborétum, a Mini Magyarország Makettpark, valamint a Víziszínház és a Körös-Völgyi Állatpark. Ha szeretitek a természetet, esetleg szívesen kirándultok, akkor nincs is romantikusabb helyszín, mint a Kis Veréb Vendégház.

Faluszéli Vendégház

A Faluszéli Vendégház legnagyobb újdonsága, hogy a tóka mellett egy saját szaunával is rendelkeznek. Az Őrség szívében elhelyezkedő, félreeső és csendes utcában található vendégház közelében számtalan termálfürdő található, így akár ott is eltölthettek egy napot. Ha azonban teljes nyugalomban szeretnétek eltölteni pár napot, akkor maradhattok a szálláshely közelében és felfedezhetitek a hatalmas telket, az ápolt ősgyepes rétet, valamint a kert alján elterülő fenyveserdőt.

A szállásadók kerékpárt biztosítanak, amiket ki is tudtok bérelni, ha éppen sportolni támadt kedvetek. Emellett erdei tűzrakóhellyel és bográccsal is felszerelték magukat, így tényleg minden adott, hogy ki se kelljen mozdulnotok az Őrségből. Újdonság továbbá, hogy a kerti szauna egész nap rendelkezésre áll, de ott vannak még a könyvek, valamint a kis karámban élő 2 bárány és az 1 darab nyuszi. Velük lehet beszélgetni, szabad őket simogatni, ha esetleg egy kis társaságra vágytok azon a bizonyos romantikus hétvégén.