Dubaj az Egyesült Arab Emírségek egyik leggyorsabban fejlődő országa, így szinte havonta előrukkolnak valami látványosságal, amit megnézhetsz, ahol elszórakozhatsz és amiben gyönyörködhetsz. Íme a mi listánk a legjobb dubaji látnivalókról! 

Burdzs-Khalifa

A helyiek által Burdzs-Khalifának hívott épület neve “Khalifa tornya” és jelenleg ez a világ legmagasabb épülete. Hosszú és sudár alakja már akkor lenyűgözi az embert, amikor a belvárosban járva feltűnik az épület, ahogy kimagasodik a többi felhőkarcoló közül. A Burdzs-Khalifa a maga 828 méteres magasságával és a világ leggyorsabb lifjével igazi különlegesség. Az épületet 2004-ben kezdték el építeni, és 2010-ben adták át a nagy közönségnek. A több hotelnek, étteremnek és irodának és apartmannak otthont adó épület 124. emeletén egy kilátót rendeztek be, ahonnan bárki körbenézhet Dubajban madártávlatból. A 124 emeletet a lift 1 perc alatt teszi meg, sebessége eléri a 90km/h-t is. Ne hagyd ki ezt a lélegzetelállító kilátást, ha Dubajban jársz!

Illúziók múzeuma (Museums of illusions)

Dubaj egyik külső kerületében található a világ legnagyobb illúziókkal berendezett múzeuma. Az Al Fahidi történelmi negyedben sétálgatva találunk rá erre az eldugott kis helyre, ahol a belépő megváltása után végignézhetjük a sok szemkápráztató tárgyat és eszközt. Mi is kipróbálhatjuk a logikánkat megszégyenítő építőkockákat, de fotózkodhatunk a trükkös szobákban, és érdekes tárgyakkal, optikai csalódásokkal. A múzeumban dolgozók örömmel segítenek, hogy a legjobb és a legviccesebb képek készüljenek rólunk.

Mall of Emirates sípályája

Milyen lehet úgy síelni, hóembert építeni, vagy éppen szánkózni, miközben kint tombol a nyári meleg? Dubajban ezt is megteheted! A Mall of Emirates plázában ugyanis a boltok mellett található egy igazi havas paradicsom is, ahol sípálya üzemel, ahol igazi sífelvonóval juthatsz fel a csúcsra, ami olyan, mintha az Alpokban járnál, csak ezt egy plázában teheted meg. Itt sosem olvad el a hó, és mindig hűtik a sípályát. Ha nem tudsz síelni, akkor hógolyózhatsz, vagy szánkózhatsz is, majd a plázából kiérve élvezheted a napsütést. Elképesztő élmény a télből a nyárba csöppenni! A pláza körbenézése is megér néhány órát, rengeteg prémium és hagyományos üzlet található meg itt, de az arabok kedvence a műhavas lesiklópálya, amit valahogy megértünk, hiszen itt sosem esik a hó magától.

Dubai Frame

Ez a látványos aranyképkeret a város egyik legújabb szimbóluma. A Dubai Frame -et 2018. január elsején adták át, és sok különlegességet tekinthetünk meg benne. A keret csúcsában természetes kilátó üzemel, de művészeti galériát, kávézót és a régi Dubajt is bemutató kiállítást is megtekinthetünk.

Dubai Mall

A világ legnagyobb plázáját egyszer az életben neked is látnod kell. Bár sokan nem szeretnek plázába járni, de ezzel nincsenek így a dubaiak, akik előszeretettel vetik bele magukat Dubai Mallba, ahol mindig nagy élet van. A több száz üzlettel és 5 szinttel rendelkező plázában a legnagyobb luxusmárkák vonultatják fel boltjaikat, de szerencsére találni itt megfizethető áron is ruhákat, elektronikai eszközöket vagy éppen könyveket. A pláza a népszerű Burdzs-Kalifa mellett található, így érdemes a kettőt összekötni. A Dubai Mallban rengeteg különleges megoldást készítettek a tervezők, hogy feldobják a pláza tereit. Érdemes megtekinteni a vízesésbe ugró úszók installációját, vagy a szezonális díszítéseket. És ha már az összes üzletet és boltot végigjártad, akkor irány a plázában található hatalmas akvárium, ahol több ezer hal, cápa, és rája között sétálgathatsz.

Dubai strandok pedig itt!