A legtöbb látogató a kaszinók miatt érkezik a városba. Ezt egy felmérés is alátámasztja, amely szerint a látogatók mintegy 80 százaléka vallotta azt, hogy a szerencsejáték vonzotta a városba.

Természetesen ahhoz nem férhet kétség, hogy aki ellátogat az amerikai nagyvárosba, az nem hagyhatja ki azt sem, hogy megnézze valamelyik nagy kaszinót. És persze ha már egyszer ott jár valaki, érdemes kipróbálni néhány nyerőgépet, vagy éppen élőben is blackjacket játszani a szerencsejáték hazájában. Bár sokan leginkább az igazi kaszinóérzés miatt szeretnék élőben is kipróbálni a játékokat, természetesen a cél itt is a ház legyőzése a kaszinóban.

És ha már egyszer ellátogatunk egy kaszinóba a szórakozás fellegvárában, ott nemcsak a játékok várnak ránk. A város leghíresebb utcája, a Las Vegas Strip például a kaszinók mellett jól ismert showroomjairól, színházairól és éjszakai klubjairól is. A Stripről látható népszerűbb ingyenes látványosságok közé tartoznak a Bellagio szökőkútjai, a The Mirage vulkánja, valamint a Caesars Palace Atlantis zuhataga és a Festival Fountain. Ha pedig az egész Las Vegas Strip utcát be szeretnéd látni egyszerre, akkor ne hagyd ki a High Rollert. Ezen 167 méter magasságból a teljes környék belátható.

Ha már itt járunk, akkor érdemes megnézni a Venetian Hotelt, amelyet az olaszországi Velence inspirált. Az itteni kaszinó és bevásárlóközpont földszintjén ugyanolyan csatornákat építettek, mint amilyenek az olasz városban is megtalálhatók, így akár még gondolázhatunk is.

Sőt, akár a világ más tájait is bejárhatjuk, hiszen sok kaszinó egy-egy külföldi helyszín vagy téma alapján alakította ki a megjelenését. A Paris hotel saját Eiffel-toronnyal rendelkezik, és tényleg Párizsra emlékeztet, a fent is említett Venetian Velence csatornázott utcáira épül, a Luxor az ókori Egyiptomot idézi meg, a Caesar’s Palace a klasszikus Rómára, az Imperial Palace pedig a császári Japánra emlékeztet.

És amit biztosan nem maradhat ki a túrából, az a Bellagio szökőkút show. A 8 hektáros mesterséges tó zenére koreografált táncoló szökőkút show-t kínál. A show 15 percenként változik, és valóban csodálatos élményt nyújt. Ez az a hely, amelyet az Oceans 11-ben című filmből is jól ismert egyébként. Az előcsarnokban lévő kertek minden évszakban gyönyörűen díszítettek és karbantartottak, a világ legkülönlegesebb növényeivel és virágaival.

A kaszinók másik jól ismert utcája a Fremont Street, ahol az olyan régebbi kaszinók is megtalálható, mint a 4 Queens és a Golden Nugget Hotel. A Fremont Street a legtöbb nagy klasszikus kaszinón keresztül vezet, és tökéletes hely arra, hogy megigyunk egy italt egy szabadtéri bárban, megnézzük a világ legkülönlegesebb utcai előadóművészeit és ingyenes élőzenét hallgassunk.

De ha valaki éppen Las Vegasban jár, akkor szinte biztos lehet benne, hogy egy világszerte ismert énekes koncertjén is részt vehet akár. Elton John, Cher, Celine Dion és Lady Gaga csak néhány a nagy nevek közül, akik itt felléptek már.

Szintén nem maradhat ki a Maffia Múzeum, vagy hivatalos nevén a Szervezett Bűnözés és Rendfenntartás Nemzeti Múzeuma, ami egy igazán egyedülálló és kiemelkedő múzeum Nevadában. A múzeum egy 1933-as neoklasszicista épületben kapott helyet, amely korábban az Egyesült Államok postahivatala és bírósága volt, és amelynek saját története van. Ez volt az egyik helyszíne a híres Kefauver-bizottsági meghallgatásoknak 1950-ben, amelyek feltártak néhány csúnya igazságot a Las Vegas-i és az egész amerikai szervezett bűnözésről. A múzeum az amerikai maffia kendőzetlen történetét meséli el érdekfeszítő, interaktív bemutatókon és videoklipeken keresztül. A kiállítási tárgyak az egyes szereplőktől és eseményektől kezdve a korszakhoz kapcsolódó kultúráig és divatig mindennel foglalkoznak.

A Stratosphere-torony összetéveszthetetlen látványt nyújt a Las Vegas-i égbolton. A torony 350 méter magasra emelkedik, és a tetején található a Skypod, az igazi látványosság a látogatók számára. A Skypod különböző szintjeiről rengeteg tennivaló várja a látogatókat. Ezek közé tartoznak a különféle szívbemarkoló izgalmas hullámvasutak, köztük a SkyJump, a Big Shot, az X Scream és az Insanity. Aki egy kicsit kevésbé drámaira vágyik, nézze meg a fedett és szabadtéri kilátóteraszokat, ahonnan remek kilátás nyílik a városra. A Top of the World étterem remek hely egy kiváló étel elfogyasztására, miközben gyönyörködhetünk a távolban elterülő Las Vegas Stripre nyíló kilátásban.

Las Vegas fényes és színes neonreklámjai az évek során számtalan látogató számára a város egyik legemlékezetesebb látványosságát jelentették. Ezek a többemeletes reklámlámpák a város egyik hírnevét öregbítették. Ma a Neon Múzeum keményen dolgozik azon, hogy megőrizze a város történelmének egy részét azáltal, hogy megvásárolja, tárolja, és néhány esetben felújítja a történelmi neonreklámokat, amelyek az üzleti élet elhalványulásával vagy a régebbi ikonok helyét átvevő új táblák felújításával az út szélére kerültek. Számos ilyet megtekinthetünk, ha a részt veszünk egy vezetett túrán a Neon Múzeumban, ahol a régi neonreklámokat kint tárolják egy nagy területen. Az idegenvezetők ismertetik a jelek történetét és az évek során kialakult dizájnt is.