Szilveszter Árak 2019. – Ilyenkor minden sokkal többe kerül

»»Szilveszter Árak 2019. – Ilyenkor minden sokkal többe kerül

Szilveszter Árak 2019. – Ilyenkor minden sokkal többe kerül

Az év utolsó napjára mindenki már hónapokkal előbb lefoglalja a szállását, ha nem otthon tervezi a szilveszterezést. Akár Magyarországon, akár külföldön akarjuk is búcsúztatni az óévet, érdemes mélyen a zsebünkbe nyúlni és nem a legolcsóbb szállást és kiszolgálást választani, akármilyen szolgáltatást is szeretnénk igénybe venni.

Akár csak más kiemelt ünnepnapokon, úgy az újévezéskor is igen magasak az árak, mivel a kínálat korlátolt, az érdeklődés azonban kiemelt.

Bár még eléggé messze van 2019 szilveszter estéje, azért már most sem árt körülnézni, hogy hová lenne érdemes elmenni. Már most is el lehet dönteni, hogy helyi programon veszünk-e részt vagy belföldi utazásra indulunk, esetleg egy távolabbi országban képzeljük-e el az év utolsó napját. Sokan persze maradnak otthon vagy a családdal, esetleg kisebb baráti társasággal koccintanak egy üveg pezsgővel az év utolsó óráiban, meghitt környezetben. Talán ez a leggazdaságosabb megoldás.

Több milliót is elkölthetünk egyetlen estére

Talán a legtöbben csak az esküvő napjára, saját lakodalmukra vagy más jeles eseményre hajlandóak kiadni milliós összegeket, egyetlen estére vagy napra. Azonban a szilveszterezési árak között nem ritka, hogy idehaza is elkérnek akár 2 millió forintot is egyetlen éjszakáért egy luxus szállodában. Ehhez persze már luxus szolgáltatások is járnak, így korlátlan étel és ital fogyasztás, jakuzzi és szauna használat és minőségi pezsgő is.

Azok számára, akiknek egy éjszaka nem számít ennyire vagy csak nem engedhetik meg maguknak, hogy milliókat költsenek, vannak olcsóbb megoldások is. A legolcsóbb foglalható szállás 2018-ban, mindössze 4.000 forint volt Magyarországon egy fő számára, ám az átlagos foglalási érték 65.000 forint körül mozgott. A legnagyobb hazai szállás foglaló portál publikus adatai alapján pedig az is kiderült, hogy általában 2 éjszakára foglalunk szállást a szilveszteri partira és 3-4 fővel érkezünk a szállásra. A fizetések tekintetében pedig minden 10. foglaló a SZÉP kártyáját használja az összegek kiegyenlítésére.

A pezsgő ma már alap, a tűzijáték még mindig extrának számít

A szálláshelyek általában valamilyen szilveszteri programot is társítanak december 31-es csomagjukhoz, így gyakran díszvacsorával, zenés mulatsággal és tombolával is várják a vendégeket. A wellness hotelekben pedig egyre többször rendeznek ezeken az estéken szilveszteri bulikat a vendégek számára. A pezsgő ma már elengedhetetlen kelléke ezeknek az évbúcsúztató partiknak, ám a tűzijátékot nem minden hotel engedheti meg magának, így ez nem jellemző még minden egyes árkategóriára.

Akik már most szeretnék lefoglalni a szilveszteri szállásukat, 2 felnőtt és 2 kiskorú gyermek számára, már 600.000 forint alatt is megtehetik a legmenőbb helyeken, de akár idén is foglalhatnak 4000 forintért szállást az év utolsó napjára is. A legtöbben Budapesten, Egerben és Hajdúszoboszlóban szeretik búcsúztatni az óévet.

2019-02-13T10:28:52+00:00Egyéb írások|